11 Ekim 2012 Perşembe

Başbakan Erdoğan: “Düşman ülkelere ve çevrelere haddini bildiririz”

PKK’lı teröristlerin Suriye’den Türkiye’ye sızması durumunda gereğinin yapılacağını bildiren Başbakan, Kandil’e yönelik operasyonları emsal gösterdi: Kandil’de tehdit devam ettiği sürece biz orada gider operasyonumuzu yapar döneriz. Amanoslar’daki sızmayı da önlemek için aynı modelin Suriye’ye de uygulanmayacağı ne malum? 

Başbakan Erdoğan, Hakkari’de 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olması dolayısıyla, “Terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir” ifadelerini kullandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, A Haber kanalında ‘Gündem Özel’ programında soruları cevapladı. Sözlerine, Hakkari’de şehit olan 8 güvenlik görevlisine rahmet dileyerek başlayan Erdoğan, bölücü örgütün komşu ülkeler arasında destek aldığı gibi bazı Batı ülkelerinden de destek aldığını vurguladı.

115 terörist etkisiz hale getirildi

Şemdinli’de, 23 Temmuz itibarıyla operasyon sürecinin başladığını kaydeden Erdoğan, ‘Bu son süreçte de yine ifade ettiğimiz medya Şemdinli’de adeta bir psikolojik harekatı başlattı. Çok çirkin bir harekattı ve bu Silahlı Kuvvetlerimizi moral noktasında ister istemez etkiliyor. Şu ana kadar bütün istihbarat bilgileri olarak söylüyorum. Şemdinli olayında 115 terörist etkisiz hale getirildi’ dedi. Daha fazla askerin şehit olduğu ancak gizlendiği yönündeki iddiaları yalanlayan Erdoğan, bazı basın yayın kuruluşlarını da terörün propagandasını yapmakla eleştirdi.

Şemdinli kontrol altında 

‘Şemdinli’de durum artık kontrol altında mıdır?’ denilmesi üzerine Erdoğan, ‘Şunu çok açık, net söyleyebilirim bizim kontrolümüz dışında olan bir yer yok. Güvenlik güçlerimiz istediği anda, istediği yere, istediği müdahaleyi yapmak suretiyle gidip oralardaki operasyonlarını gerçekleştiriyor’ diye konuştu. Erdoğan bu tür söylemlerin psikolojik harekatın neticesi olarak nitelendirdi.

Davutoğlu boşuna gitmedi 

Bir gazetecinin Şemdinli’deki olayların bir yandan Suriye ve güneyimizdeki oluşumların üzerindeki dikkatleri dağıtmak için yapıldığı yönünde iddialar olduğunu belirterek değerlendirmesini sorması üzerine Erdoğan şöyle devam etti: Son olaylarda 200 kadar böyle sızma gayreti içinde olanlar oldu, tespit edildi müdahalesi yapıldı. Yine Amanoslar’da son dönemlerde yine bir mücadele var. Beşşar Esed’in şu anda desteklediği PKK unsurları oradan ülkemize sızma gayreti içerisinde. Bizim, bütün bunları bilerek attığımız adımlar var. Ben Dışişleri Bakanımı kuzey Irak’a boşuna göndermedim. Orada gidip dedik ki, ‘Bunları kararlı bir şekilde onlara ifade edeceksin. Bu iş eğer bir tehdit unsuru olarak devam edecek olursa bizim aramızdaki bütün dostluk, şu bu filan hepsi ortadan kalkar.’

Süleyman Şah Türbesi bizim toprağımız

‘Amanoslar’daki sızmayı da önlemek için Suriye’ye de Irak’ın kuzeyine yönelik aynı model uygulanabilir mi?’ sorusuna da Erdoğan, şu yanıtı verdi: ‘Kandil’e operasyonumuzu yaptık. Yaparız asla duramayız. Oradan bize tehdit devam ettiği sürece gider operasyonumuzu yapar döneriz. Bunun bilinmesi lazım. Amanoslar’daki sızmayı da önlemek için Suriye’ye de uygulanmayacağı ne malum? Bizim orada Süleyman Şah Türbesi var, bizim topraklarımızdır. Orada yapılacak bir yanlış harekette gereği yapılacaktır’

İran yanlış yapıyor, Maliki acemi 

Irak’ta Maliki hükümeti ile ülkenin diğer kesimler arasındaki gerilimin hatırlatılması üzerine Erdoğan, Maliki’nin gücünü İran’dan aldığını ifade etti. Erdoğan ‘ Bugün Ahmet Bey İran Dışişleri Bakanı ile de bazı konuları görüştü. İran’ın yaklaşım tarzını kabullenmek mümkün değil. Bunu biz de kendilerine en üst düzeyde söyledik.’ diye konuştu. Davutoğlu’nun Kerkük, ziyareti dolayısıyla Ankara’ya verilen notaya da değinen Erdoğan ‘Şimdi İran’dan Irak’a gelen siyasiler nereye gideceklerinin adresini sana veriyor mu? Vermiyor. Bizim maslahatgüzarımızı, çağırmak suretiyle güya nota veriyor. Ne oldu sonra? Sen o notayı verirsen Türkiye’de senin büyükelçini çağırmak suretiyle ona gerekli notayı verir. Bir taraftan münasebetleri geliştirmek istiyor, öbür taraftan bir siyaset acemisi olarak benim maslahatgüzarıma nota veriyor ‘ ifadelerini kullandı.

İpleri elinde tutanlara hadlerini bildirecek güçteyiz

Başbakan Erdoğan, Hakkari’de 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e başsağlığı mesajı gönderdi. Terör örgütünün er ya da geç kaybetmeye mahkum olduğunu ifade eden Erdoğan, ‘Türkiye Cumhuriyeti ve aziz millet, sadece terör örgütüne değil, terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir’ dedi.

Kararlılıkla gideceğiz

‘Bugün teröre destek veren, müsamaha gösteren, terörle birlikte kardeşliğimizi, birliğimizi, huzurumuzu hedef alan terör uzantıları da, terör örgütü gibi tarihte kara bir leke olmanın ötesine geçemeyecektir. Her türlü imkanımızla, gücümüzle, milletimizden aldığımız destekle, terörün üzerine kararlılıkla gitmeyi sürdüreceğiz.’

Düşman ülkeler

‘Türkiye Cumhuriyeti ve aziz millet, sadece terör örgütüne değil; terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir.’

Ramazan’da kalleşçe saldırdılar

Başbakan Erdoğan, saldırının zamanlaması ile ilgili olarak, ‘Terör örgütü, Ramazan ayında böyle kalleşçe bir saldırı düzenleyerek, bir kez daha bu ülkenin ve aziz milletimizin milli ve manevi değerlerine düşmanlığını sergilemiştir. Terör, er ya da geç kaybetmeye, yok olup gitmeye, milletin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkumdur’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Yeni Şafak-06.08.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder