13 Ekim 2012 Cumartesi

İran bir kez daha güvenilmez olduğunu gösterdi

Yeni Akit Gazetesi yazarı Yavuz Bahadıroğlu dünkü yazısında, İran ile zaman zaman dostane bir havaya girmesinin Türkiye’nin fedakarlıkları sayesinde olduğunu söyledi.

Yazısında İran’ı analiz ettiği o bölüm:

İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi’nin “Sıra Türkiye’de” anlamında sözler sarf etmesinin, bence, malumu ilân dışında bir anlamı yoktur…

Neden derseniz Türkiye ile İran’ın arası Çaldıran Savaşı öncesinden beri, şeker renktir. Çünkü İran Çaldıran mağlubiyetinin tortularını günümüze kadar taşımış, aramızdaki ilişkinin zaman zaman “dostane” bir havaya girmesi ise Türkiye’nin fedakârlıkları sayesinde olmuştur.

İran’ın son şahı Rıza Pehlevi’nin Türkiye’ye karşı delice silâhlandığını bölgedeki herkes biliyor. Delice silâhlanma şimdi de devam edip gidiyor. Halkının karnını doğru düzgün doyuramayan İran, silâha neden bu kadar para yatırıyor? Sınırdaş devletlerden biri biziz ve bunu sormak en çok bizim hakkımız.

Buna rağmen Türkiye, İran’ın nükleer silâh üretimi konusunda büyük bir baskıya girdiği dönemde bile, yalnız kalma pahasına İran’ı desteklemiş, İsrail’in bu konuda hiç sorgulanmamasını dikkate vererek, İran’ın nefes almasını sağlamıştı.

Karşılığını böyle verdiler…

Bir kez daha güvenilmez olduklarını ispatladılar.

10.08.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder