18 Ekim 2012 Perşembe

Esed, Filistin kampını vurdu

İsrail zulmünü aratmayan Esed yönetiminin kullandığı roket ve havan mermiler, Şam’da bulunan Yermük Filistin Mülteci Kampını vurdu. Baas saldırılarında şu ana kadar 215 Filistinli öldürüldü. Suriye’deki durum, muhalefet ile devlet güvenlik güçleri arasındaki bir çatışma olmaktan çıktı. Türkiye sınırında 2 kenti bombalayan Baas, ülkede resmen kıyım yapıyor.

Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Yermuk Filistin Mülteci Kampı’ndaki yerleşim yerlerine roket ve havan mermilerinin düşmesi sonucu 25 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin Enformasyon Merkezi’nden (FEM) yapılan açıklamaya göre, Esed yönetimine bağlı Şebbiha milislerinin düzenlediği saldırıda, Cemal Ebu’l Heyca adlı bir Filistinli mülteci ile kızı Hanin Heyca, evlerinin yakınına havan topu mermisinin düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Mülteciler Lübnan’a kaçıyor 

FEM, mülteci kapına gece boyunca devam eden roket saldırılarının sürdüğünü ve şu ana kadar toplam 25 Filistinlinin hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini bildirdi. Önceki gün akşam iftar saatinde başlayan saldırılar üzerine yüzlerce Filistinli mültecinin de yerlerini terk ederek Lübnan’a sığındığı belirtildi.

3 Ağustos’ta Esed yönetimine bağlı Şebbiha milislerinin Yermuk Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda da 2′si çocuk 21 Filistinli hayatını kaybetmişti. Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı’nın (SRMD) verilerine göre, 15 Mart 2011den bu yana Suriye’de devam eden olaylarda toplam 215 Filistinli Esed yönetimi güçlerince öldürüldü.

Ekmek kuyruğunda vahşet

Halep’in Kadi Asker Mahallesi’nde ekmek almak için bekleyen sivil halka yönelik düzenlenen saldırıda 25 kişinin hayatını kaybettiği 27 kişinin ise ağır yaralandığı bildirildi. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC)yaşanan katliamın Esed rejiminin 18 aydır işlediği katliamların bir yenisi olduğunu kaydetti, SRGC, dünya kamuoyunu işlenen savaş suçlarına “dur” demeye çağırdı.

Kaynak: Milat Gazetesi-17.08.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder