4 Şubat 2012 Cumartesi

Ahmedinecad Yahudi asıllıdır

Mart 2008′de Mahmud Ahmedinecad’ın İran Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasının ardından havaya kaldırdığı seçim kartı çok büyük bir tartışmayı beraberinde getirdi.Çünkü Ahmedinecad, Mart 2008 seçimlerinde, seçim kartını havaya kaldırarak çektirdiği fotoğraf ile Yahudi bir ailenin çocuğu olduğunu ilan ediyordu.

Bu fotoğrafla birlikte Ahmedinecad’ın gerçek soy isminin Saborciyan (Sabourjian) olduğu ortaya çıkmış oldu.Sabourjianlar etnik köken olarak,  Ahmedinecad’ın da doğum yeri olan Aradan şehrinden geliyorlar.“Sabourcu, Sabour” dokuyan demektir. Sabour Yahudilerin taktığı Tallit şalının Farsçadaki ismidir.Sabourciyan ismi, İran İçişleri Bakanlığının Yahudi soy isimleri olarak derlediği listede de yer alır.

 

Ahmedinecad’ın Ebeveyni Resmi Kayıtlara Göre Yahudidir

Ahmedinecad’ın kimlik kartında, anne - babasının Yahudi soy ismine sahip oldukları, ancak Ahmedinecad’ın doğumunun ardından soy isimlerini değiştirdikleri açıkça yazıyordu.
Ahmedinecad, ailesinin soyadını değiştirdiğini inkar edemedi. Bunun din değişikliğinden kaynaklandığını dile getirmekten kaçındı.Son cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi televizyonda yapılan tartışmada Ahmedinecad, soyadı değişikliğini itiraf etmek zorunda kalmış ve bundan rahatsız olduğu gözlerden kaçmamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder