4 Şubat 2012 Cumartesi

Sünni katliamların faili: Şii terör örgütleri

İran’ın her anlamda destek verdiği Bedir Tugayları, Kudüs Tugayları, Irak Hizbullahı ve Mehdi Ordusu gibi Şii örgütlere bağlı binlerce silahlı terörist, Bağdat başta olmak üzere tüm Irak’ta Sünni kesimlere yönelik eylemler yürütmektedir. Irak’ta, Şii terörist grupların yakıp yıktığı Sünnilere ait cami sayısı bine yaklaşmıştır.

Örgüt kurmak ve yönetmek, Şii İran için genetik bir alışkanlıktır. Selçuklu Emirlerine suikastlarıyla ünlü Hasan Sabbah’la başlayan ve yakın geçmişte İran’ın Türkiye’de kurdurduğu Selam Tevhid, Hizbullah ve İslami Hareket’e uzanan tarihi çizgide İran,  Irak’ta da suikast ve cinayet işleyen birçok terör örgütü kurdu ve destekledi.

İran’ın kurdurduğu terör örgütlerinin ortak yanı, İran’ın siyasi uzantıları olmaları ve eylemlerinin hemen hemen tamamında Sünni Müslümanları hedef almalarıdır.

Bedir Tugayları

Bedir Tugayları, İran Devrim Muhafızları tarafından eğitilmiş profesyonel silahlı bir terör grubudur. İran’da yıllarca eğitilmiş bu milis yapılanması, İran vatandaşı ve hüviyetine sahip, Şia akidesine fanatik bağlıdır.

Bedir Tugaylarının komutanlarının çoğu İranlılardan oluşur. Direk olarak İran’dan emir alan ve İran Devrim Muhafızlarıyla ona bağlı Kudüs Tugaylarından çok sayıda yetişmiş elemanı bünyesinde barındıran bu terör örgütü, sistematik şekilde Irak’ta Sünni kıyımı gerçekleştirmektedir.

Bedir Tugayları, bizzat İşgal Ordusunun bilgisi dahilinde, milislerini Savunma Bakanlığı, İçişlerine bağlı özel birlikler, komandolar, askerler ve polisler  olarak devlet bünyesine yerleştirdi.

Halen Şii Irak Hükümeti’nde en önemli bakanlıklara ve etkinliğe sahip Abdulaziz El-Hekim grubunun kontrolünde olan Bedir Tugayları, Sünnilere bu derece acımasız davranırken, Amerikalı işgalcilere tek kurşun sıkmadı. İşgalin başından beri Ayetullah Sistani’nin ABD lehine verdiği fetvaların dışarı çıkmadı ve işgal güçleriyle karşı karşıya gelmedi.

Mehdi Ordusu

Mehdi Ordusu, camileri yakması ve Filistinlileri öldürmesi ile öne çıkmış bir Şii terör örgütüdür. 2003 Irak İşgali ile birlikte alenen Sünnileri hedef almaya başlayan Mehdi Ordusu, bir gün içinde onlarca Sünni camisini, içinde imamı, müezzini ve cemaati ile birlikte bombaladı, yaktı, yıktı.

Özellikle Bağdat’taki Sünni camilerde eşi görülmemiş kanlı eylemler gerçekleştiren Mehdi Ordusu, bombaladığı Sünni camilere yaptığı Şia fethinin (!) nişanesi olarak siyah bayrağını çekti.

Mehdi Ordusu, bu kanlı eylemlerde tek başına hareket etmedi; Sünnilere sistematik bir kıyım politikasını adım adım uygulayan Şii Maliki Hükümeti’ne bağlı güvenlik güçleri ve Amerikan işgal birlikleri, öncesinde bu bölgeleri kordon altına aldılar. Deyim yerindeyse Mehdi Ordusu için, adeta cirit atacağı meydanlar hazırlandı. Ne zaman bir Sünni bölge kordon altına alınsa, ardından Mehdi Ordusu tarafından Sünni camileri bombalandı ve Sünniler katledildi.


Giriş – çıkış ve sokağa çıkma yasağı uygulanan Sünni mahallelerde yaşayan masum halk, bu Şii militanlar tarafından çoğu kez tutuklanarak işkence merkezlerine götürüldü, cesetleri ıssız mekânlara, çöplere ve nehirlere atıldı. Iraklı Sünni mazlum halk, Mehdi Ordusunun yaptığı işkencelerin Amerikan işgalcilerini aratacak boyutta olduğunu söylemektedir.

Şii Mehdi Ordusu’na verilen bir diğer görev ise, Irak’ta mülteci konumunda bulunan Filistinlilerin katledilmesidir. Şii Mehdi Ordusu, İsrail zulmünden kaçarak Irak’a sığınan Filistinli mültecileri, İsrail’i aratmayacak şiddette acımasızca katletmektedir. Filistinli mülteciler yağmurdan kaçarken doluya tutulmuştur.

Mehdi Ordusu’na bağlı Şii teröristlerin önemli kısmını Hizbullah’ın önde gelen komutanlarından İmad Muğniye adlı şahıs eğitmiştir. Filistin’le ilgili yapılan miting ve eylemlerde bu şahsın fotoğraflarının bir kahramanmış gibi taşınması, İran’ın kara propagandasının eseridir.

Irak’taki Filistinli mülteci kamplarında, Irak işgalinden bu yana, İsrail’in Filistin’de öldürdüğünden çok daha fazla Filistinlinin öldürüldüğü resmi Irak raporlarına yansımıştır.

Şii Ölüm Tugayları

Irak ve İran’da askeri-dini eğitim almış silahlı bazı sivil gruplar “Ölüm Tugayları” olarak adlandırılmaktadır. Örgüt militanları, İran – Irak Savaşı’nda ülkelerini satarak, İran safında yer alan ve bu sebeple yıllarca İran’da yaşamak zorunda kalan Şiilerden oluşmaktadır.

“İranlı Kudüs Tugayları” olarak da isimlendirilen bu gizli örgüt, Iraklı Sünni liderlere, alimlere suikast ile vatandaşların göçe zorlanması, kaçırılması ve katledilmesi eylemlerini yürütmektedir.

İranlı Kudüs Tugayları (Şii Ölüm Tugayları) Örgütü’nün, İran’ın Irak büyükelçisi Kummi tarafından organize edildiği bilinmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder