23 Şubat 2012 Perşembe

Firari Hizbullahçılar İran'da toplandı

Türkiye’de işledikleri 188 cinayetten ve mezar evlerden sorumlu tutulan Hizbullah lideri İnan’ın da aralaında bulunduğu Hizbullah firarilerinin, İran’daki örgüt lideri İsa Altsoy’un yanına kaçtıkları ortaya çıktı.

Türkiye’den İran’a kaçış sürecini Hizbullah’ın Avrupa sorumlusu Ali Demir’in organize ettiği öne sürüldü. Hizbbulahçıların İran’da Hizbullah’ın yeni lideri “dayı” kod adlı İsa Altsoy’un yanında oldukları anlaşıldı.

Beyin takımı İran’da toplandı

İddiaya göre İnan ve bareberindekiler, İran’da yine geçtiğimiz yıl CMK 102 kapsamında serbest bırakılan ve ardından kayıplara karışan diğer Hizbullah yöneticileri ile buluştu. Cemal Tutar, Edip Gümüş, Hacı İnan, İsa Altsoy ve örgütün Avrupa Sorumlusu Ali Demir, İran’da bir araya geldi ve örgütü yeniden canlandırmak için harekete geçti. Örgütün beyin takımı Hizbullah’ın kuruluşundan tam 33 yıl sonra, Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldüğü tarih olan 17 Ocak’ta, bir manifesto yayımladı. Bu manifestoda örgütün tanımı yapılırken, amaçlar ve metotlar da sıralandı.

İran yetkilileri ile irtibata geçildi

Türkiye yetkili kurumları, İranla iritibata geçerek Hizbullahçıların saklandıkları adresleri verdi. Türkiye, İran’dan Hizbullahçıları teslim etmesini istiyor. İran’ın Türkiye ile işbirliği yapıp yapmayacağı bir merak konusu.

Kaynak: Kanal D – Vatan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder