23 Şubat 2012 Perşembe

İranlı ajanlar alemde yakalandı

İranlı ajanlar, eylem için gittikleri Tayland’da alemde yakalandı.


Hindistan ve Gürcistan’da İsrailli diplomatlara yönelik bombalı saldırıdan bir gün sonra Tayland’da bir evde patlama meydana gelmişti.

Alarma geçen polis, evin İranlılar tarafından kiralandığını belirleyerek üç saldırgandan ikisini ülkeyi terk etmeden tutuklamış, Malezya’ya kaçmayı başaran üçüncü saldırgan da İran’a gitmek isterken yakalanmıştı.

Ülkeyi terk etmek isterken yakalanan Mesud Sedaghad Zade, Muhammed Hazeyi ve Said Muradi’nin bomba patlamadan birkaç gün önce hayat kadınları ile alem yaptıkları ortaya çıktı.

Bangkok Post gazetesinin haberine göre İranlı üç saldırgan 8 Şubat’ta Puket’e uçakla giderek, buradan gece hayatıyla ünlü Pattaya’ya geçti. Bangkok’a gelmeden önce iki günü burada geçiren saldırganlardan ikisi kendilerine hayat kadını tuttu.

Diğer saldırgan ise İngilizcesi kötü olduğu için yalnız kalmayı tercih etti. Grup bir barda nargile ve bira içerek alem yaptı. Alemci saldırganları, hayat kadınlarından birisi cep telefonuyla görüntüledi.
İsrail, Hindistan, Gürcistan’daki saldırılardan İran’ı sorumlu tutmuş, Tayland’da da elçiliğine yönelik saldırı hazırlığında olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: CNNTURK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder