23 Şubat 2012 Perşembe

İran'dan son 10 yılın en komik açıklaması

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran‘ın nükleer silah peşinde olmadığını söyledi. Hamaney açıklamasında Nükleer Silah peşinde olmadıklarını çünkü nükleer silah bulundurmanın ve kullanmanın günah olduğunu bildirdi.

Hamaney’in açıklamaları sosyal medyada mizah konusu oldu.

İran haber ajanslarının Dini Lider’in ofisinden aktardığı habere göre, Ayetullah Hamaney bugün İran Atom Enerjisi Kurumu heyeti ve nükleer uzmanları kabulde yaptığı konuşmada nükleer enerji konusuna değindi.

”İran halkı, nükleer silah peşinde olmadı ve olmayacak” diyen Hamaney, ”İran, nükleer silahların güç ve kudret anlamına gelmediğini de tüm dünyaya ispatlayacak. Bir millet insani güç, yetenek ve potansiyellerine dayanarak nükleer silaha dayalı gücü yıkabilir. İran halkı bunu yapacak” ifadesini kullandı.
Sultacı güçlerin asıl amacının İran’ın bilim ve teknolojide ilerlemesini engellemek olduğunu belirten Hamaney, şunları söyledi: ”Şüphe yok ki karışımızda olan ülkelerin karar ve yetki mekanizmaları İran’ın nükleer silah peşinde olmadığını çok iyi biliyorlar. İran İslam Cumhuriyeti düşünce, görüş ve fıkhı (dini) açıdan nükleer silaha sahip olmayı büyük günah olarak biliyor. Bu tür silahları bulundurmanın da beyhude, zararlı ve tehlikeli olduğuna inanıyor.”

Hamaney: Nükleer silah yapmayacağız “Bilim ve Teknolojide ilerleyeceğiz”

Hamaney, İran’a yönelik baskı, yaptırım, tehdit ve terörün sonuç vermeyeceğini belirterek, İran halkının bilim ve teknolojide kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğini söyledi. İran’ın nükleer enerji faaliyetlerinin Batılılar tarafından sadece bir bahane olarak kullanıldığını anlatan Hamaney, ”Yaptırımlar, İslam Devrimi Zaferinin başlangıcından beri var. Oysa nükleer konu son birkaç yıla ait. Onların asıl sorunu bağımsız olmaya, zulme karşı çıkmaya, zalimleri ifşa etmeye ve bu mesajı tüm milletlere ulaştırmaya karar veren ve bunları yapan İran halkı iledir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder