23 Şubat 2012 Perşembe

Oliver Stone'un oğlu Sean Ali olmuş

AFP’nin haberine göre, İran’da belgesel çeken Stone, bu ülkede Şiiliği seçti. Türkiye’nin imajını zedeleyen 1978 yapımı “Gece Yarısı Ekspresi” filminin senaristi Oliver Stone’un oğlu Sean Stone’nun Şii İslamı kabul ettiği duyuruldu. Ancak Stone, İsfahan’dan telefonla yaptığı açıklamada, Hristiyanlığa ve Yahudiliğe de arkasını dönmediğini, Şiiliği 3. din olarak kabul ettiğini belirtti. 27 yaşındaki Stone’un babası Yahudi, annesi ise bir Hristiyan.

Hergün binlerce insan Sünni müslümanların vesilesiyle müslüman olurken bunlar kolay kolay haber yapılmıyor. Ancak İran, Hristiyanlıktan ve Yahudilikten vazgeçmeyen Sean’ın Şiiliği de 3. din olarak kabul etmesini bütün dünyaya duyuruyor. Maalesef yapılan propagandayı anlamayan ülkemiz gazeteleri, İran’ın servis ettiği “Oliver Stone’nin oğlu Sean Stone, Ali oldu” haberlerini öne çekiyor. Tüm gazeteler şiilik propagandasına alet oluyor.

Gece Yarısı Ekspresi filmi oryantalist bakış açısıyla yapılmış bir filmdi. İran da  dini ele alışı ve yaşayışı ile -örneğin Kur’an’ın değiştirilmiş olduğu iddiasıyla- Oryantalistlere malzeme üretmektedir. Bu çerçevede, Oryantalistlerle yakınlığı olan İran’ın, bu haberi propaganda maksatlı ve danışıklı olarak ürettiği şüphesi uyanıyor.

www.irantehlikesi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder