19 Mart 2012 Pazartesi

CİA'den İran'a kurtarma hamlesi

İran’a sürekli olarak tehditler savuran ABD bu kez de yetkili elden, CIA kanalıyla İran’ın elinde nükleer silah bulunmadığını bildirdi.

İran’ın Ortadoğu liderliğindeki en büyük propaganda enstrümanını Amerika karşıtlığı oluşturuyor. İran Devriminden bu yana, 30 yıldır Amerika ve İsrail’le karşılıklı restleşen İran, gerilimden ve savaş dilinden besleniyor. Ancak bugüne değin ne ABD, ne İsrail ne de İran, bırakın savaşmayı birbirlerine tek kurşun sıkmamıştır.

CIA karşılıklı gerilim stratejisinde ipin çok gerildiği, kazanın çok kaynadığı bir noktada bir güvenlik supabı olarak devreye girdi ve İran’ın elinde nükleer silah bulunmadığını hatta nükleer silah yapmayı bile düşünmediklerini bildirdi.

 

CIA 2007 yılında da İran’a can simidi atmıştı

CIA 2007 yılında da bir başka istihbarat raporu yayınlayarak, İran’ın elinde nükleer silah bulunmadığını bildirmişti.

Bir destek de Mossad’dan…

CIA’in açıklamasına bir destek de Mossad’dan geldi. Mossad Başkanı Tamir Pardo ve İsrail Eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz yaptıkları açıklamalarda, İran’ın İsrail açıdan hayati bir tehlike arz etmediklerini bildirdi.

 

16 istihbarat örgütü imza attı

Yeni CIA raporunun geçen yıl yazıldığı ve altında ABD’nin 16 istihbarat örgütünün imzası olduğu bildirildi.
İran’ın uranyumu zenginleştirme çalışmalarının sürdüğü görüşüne yer verilen raporda, yapılanların Tahran’ın aktif olarak silah üretme çalışmaları içinde olduğu kanaatine neden olmaması gerektiği ifade ediliyor.

Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı James R. Clapper, geçtiğimiz hafta ABD Senatosu’nun Silahlı Kuvvetler Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, İran yönetiminin nükleer silah yapmaktan uzak olduğunu belirtmişti.

ABD, İsrail ve İran bir nevi germe ve gevşetme politikasını sürdürürken, bölge ülkeleri oluşturulan bölgesel korku ortamında taraf olmak ve saflarını belirlemek zorunda kalıyorlar. Anti amerikancı ve anti emperyalist uluslar ise danışıklı dövüşü fark edemeyerek günden güne Şiileşiyorlar.

irantehlikesi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder