11 Ocak 2013 Cuma

Irak, Suriye’den beter olur

Maliki’nin hedefindeki Başbakan yardımcısından korkutan uyarı; Irak, Suriye’den beter olur. 

Başbakan Maliki’nin ülkeyi kaosa götüreceği uyarısını yapan Başbakan Yardımcısı Mutlak, “Göstericilerin talepleri yerine getirilmezse, 2006′da başlayan mezhep çatışmalarından ve Suriye’de yaşananlardan daha beter bir şey yaşanır” dedi.

Irak’ta Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı gösteriler devam ederken, Maliki’nin hedefindeki isim Maliye Bakanı Rafı el-İsavi ile Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’tan sert eleştiriler geldi. İsavi ve Mutlak, Maliki’yi siyasi krizler çıkarıp, kanunsuz yollarla rakiplerini tasfiye etmeye çalışmakla suçladı.

Komşularla ilişkiyi bozdu

Maliki’nin talimatıyla ofisine baskın düzenlenen Maliye Bakanı İsavi, “Maliki’nin politikalarının ülkenin milli birliğine zararlar verdiğini” belirterek, “Maliki Irak’ın komşu devletlerle olan ilişkilerini bozdu” dedi. Sünni’lerin desteklediği Mutlak, Irak’ta mevcut durumun sürdürülmesinin işleri çığırından çıkaracağını savunarak, “İşler çığırından çıkarsa Irak’ta olacak şey, dünyada hiç olmayan bir şey olur. Irak’ta büyük bir felaket olur. 2006 ve 2007′de olandan (mezhep çatışmaları), Suriye’de ve başka yerde olandan daha büyük şey olur. Durum mezhep çatışması boyutunu alır ve mezhep çatışmaları bir kez başlarsa zor durdurursunuz” diye konuştu.

Kaynak: Star Gazetesi – 08.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder