2 Ocak 2013 Çarşamba

“İranlı kurye ölümcül uyuşturucuyu tabloda gizlemiş”

İranlı kurye, metamfetamin adlı uyuşturucuyu, kabartmalı tablolara gizledi. Polisin ele geçirdiği beyaz zehrin, 1 yılda öldürdüğü tespit edildi…

Beyaz zehir, eser oldu! Kabartmalı tablolara özel olarak zulalanmış uyuşturucu maddesi, yurda giriş yapamadı. İstanbul narkotik polisi Atatürk Havalimanı’nda, İran’dan gelip Endenozya’ya gitmeye hazırlanan Asghar M.’nin hareketlerinden şüphelendi. İranlı şüphelinin bavullarında yapılan aramalarda, kabartmalı tablolara zulalanmış 18 kiloluk metamfetamin maddesi bulundu. Bu oranın havaalanında yakalanan en yüksek miktar olduğu kaydedildi. Emniyette verdiği ifadede kendisini işadamı olarak tanıtan İranlı kurye, dünyayı dolaşan bir gezgin olduğunu söyledi.

Bir anda yaşlandırıyor…

Polisin ele geçirdiği metamfetamin maddesi ise mercek altına alındı. Bu maddenin, insana en fazla zarar veren uyuşturucu türü olduğu tespit edildi. Ağır bir kimyasal uyuşturucu olan metamfetaminin insanı bir anda yaşlandırdığı, ilk belirti olarak dişleri döktüğü ve tam 1 yıl gibi kısa sürede kullanıcıyı öldürdüğü öğrenildi.

Avrupa’dan geliyor

İran ve Avrupa’da üretilen metamfetamin maddesi, Japonya, Tayland ve Endenozya gibi Uzak Doğu ülkelerine götürülüyor. Bu ürünler internet üzerinden pazarlanıp, havayoluyla ülkelere sokuluyor.

Kaynak: Takvim Gazetesi – 28.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder