19 Ocak 2013 Cumartesi

Türk: infazın adresi İran

İmralı’da Öcalan ile görüşen Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Paris infazları için iran’ı işaret etti: “Derin devlet olduğunu düşünmüyorum. Kürt sorununun çözümü Türkiye’yi bölgede tek güç yapar. Bu nedenle İran yapmış olabilir.

İran yaptı

İmralı’da Öcalan ile görüşen Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesiyle ilgili adres olarak İran’ı gösterdi. TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Türk, şunları söyledi:

“Bu kez ben derin devlet olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’nin bölgede tek başına uluslararası güç olmasını istemeyen uluslararası güçler söz konusu olabilir. Türkiye’nin Kürt sorununu çözmesi Türkiye’nin bölgede tek güç olmasını sağlar. Bu nedenle İran yapmış olabilir. Daha önce de oldu. Suriye istihbaratı, İran istihbaratıyla birlikte çalışır. Bu Suriye’nin de işine yarar. Bilgiye dayalı söylemiyorum ama tahminim İran yaptı.

Tabii burada ‘İran istihbaratı yaptı’ derken belki başka istihbarat adına yaptı, bunu da bilemeyiz. Ama sonuçta Fransa, sürekli takipte olan bu yerde bu olayı kimlerin yaptığını açığa kavuşturmak zorunda.

‘Tek silah kullanıldı’ 

Fransız TF1 News kanalı, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, cinayetlerin tek silahtan çıkan 7.65′lik mermilerle gerçekleştirildiğini duyurdu. İki kişinin kafalarına sıkılan 3 kurşunla, üçüncüsünün de 4 kurşunla öldürüldüğü belirtildi.

Kaynak: Habertürk Gazetesi – 16.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder