19 Ocak 2013 Cumartesi

K.Burkay Paris suikasti öncesi İran’ı işaret etmişti

AK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay “PKK’nın içinde ve dışında; Suriye, İran ve bir takım derin odaklar süreci sabote etmek isteyecektir” uyarısında bulundu

Kürt sorunun çözümüne katkı sunmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle 31 yıldır sürgün yaşadığı İsveç’ten geçtiğimiz yıl Türkiye’ye dönen ve HAK-PAR Genel Başkanlığı’na getirilen Kürt siyasetçi-yazar Kemal Burkay, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Batman Milletvekili Ayla Akat’ın İmralı’da, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

twıtter hesabından açıklamalarda bulundu

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Kemal Burkay, PKK’nın silah bırakmasından yana olduğunu ifade etti. Örgütün silah bırakması için devletin kararlı adım atması gerektiğinin altını çizen Burkay, şunları söyledi: “PKK silah bırakırken, devlet de güven verici adımlar atar. Bunlar yaşanırsa süreç başarıyla sonuçlanır. BDP de silahların bırakılması yönünde irade beyan ederse sonuç almak daha kolay olur. Dağdakiler arasında ihtimal içlerinde olumsuz düşünenler çıkabilir. Eğer Öcalan çağrı yaparsa sanıyorum ki onların buna direnmesi zor olur. Silahları bırakma süreci başlarsa bir yumuşama olur. Dağdakileri diğer ülkelere sürmek değil, onların Türkiye’ye dönmelerini sağlamak lazım. Siyasi af gündeme girer, siyasetin kanalları açılır. Yeni bir sayfa açmak lazım. Bir dönemi kapamak lazım ve onun yaralarını sarmak lazım.”
 
İran-Suriye uyarısı

Sürecin sabote edilmemesi konusunda uyarıda Burkay, “İçeride ve dışarıda süreci sabote etmek isteyecek bir takım odaklar olabilir. Bu çevrelerin PKK’nın içinde de parmağı var. Sabote etmek isteyenler olacak. PKK’nın içinde ve dışında, Suriye, İran ve bir takım derin odaklar. PKK’nın içinde elleri bulunan derin odaklar çözüm istemez. Bu kesimler bundan sonra da ellerinden geleni yapmaya çalışacaklar. O yüzden dikkatli olmak gerekir. Süreci baltalamak isteyenlere karşı hem hükümetin hem muhalefetin hem de BDP’nin dikkatli olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: haberturk.com – 07.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder