11 Ocak 2013 Cuma

Sensin terörist!

“Muhaliflere terörist diyen Esed’in katlettiği sivil sayısı 50 bin’i geçti. Son rakamı Şam direniş komutanı Salih verdi: 5 bin kadın, 3 bin çocuk, 700 imam öldürüldü. Üzerimize varil bombası yağıyor”

Bu halk asla Türkiye’yi unutmayacak

Salih; “Bu halk asla Türkiye’yi unutmayacak. Osmanlının torunları yine tarihi bir görev üstlenerek mazlum Suriye halkının yanında durarak, özgürlük mücadelemizi yüreklendirdiler. Ne mutlu olsun sizlere” dedi.

Gaziantep Şehit kamil Belediyesi, “Kış geldi… Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye’ kampanyası kapsamında 20 kamyon ihtiyaç malzemesini Suriyelilere ulaştırdı.

Tarih Esed’i affetmeyecek 

Şam’da direniş hareketlerini örgütleyen ÖSO komutanlarından Taha Salih Muafa konuştu. Muhalifleri terörist ilan eden diktatör Beşşar Esed’e cevap veren Salih, “Suçsuz, insanları katleden mi, namusunu ve onurunu savunanlar mı terörist? Kendi halkının üstüne bomba olup yağan Esed’i tarih affetmeyecek” dedi.

Korkunç bilanço 

Salih şunları söyledi: Esed güçleri; 22 ayda 50 bin sivil insanı katletti. 5 bin kadını, 3 bin çocuğu, 700 din adamını öldürdü. Şeyhler, imamlar katlediliyor. Cezaevleri alimlerimizle dolu. Halep, Şam ve Dera’da camiler bombalandı. Üzerimize varil bombası atıyorlar.

Ekmek ve battaniye

Ve açlık ve sefalet bölgede kol geziyor. Çok acil ekmek ve battaniye istiyoruz. Bize neredeyse tek yardım sizden geliyor ama yaralarımızı sarmaya yetmiyor. Bir de buralarda buğday tarlaları var. Ama değirmen yok. Değirmen sağlanırsa biz kendi unumuzu öğütebiliriz.

Suriye’den son durum hakkında da bilgiler veren Salih, “Esed güçleri; 22 ayda 50 bin sivil insanı katletti. 5 bin kadını, 3 bin çocuğu, 700 din adamını öldürdü. Şeyhler, imamlar katlediliyor. Cezaevleri alimlerimiz ile dolu. Halep, Şam ve Dera’da camiler bombalandı. Üzerimize varil bombası atıyorlar. 5 katlı evimizi dinamit ile yok ettiler. Ailemde çok sayıda şehit var. Ve açlık ve sefalet bölgede kol geziyor. Çok acil ekmek ve battaniye istiyoruz. Bize neredeyse tek yardım sizden geliyor ama yaralarımızı sarmaya yetmiyor. Bir de buralarda buğday tarlaları var. Ama değirmen yok. Değirmen sağlanırsa biz kendi unumuzu öğütebiliriz” dedi.

Osmanlının torunlarını unutmayacağız 

“Bu halk asla Türkiye’yi unutmayacak” diyen Salih, “Osmanlının torunları yine tarihi bir görev üstlenerek mazlum Suriye halkının yanında durarak, özgürlük mücadelemizi yüreklendirdiler. Ne mutlu olsun sizlere. Ama yüreğimiz yanıyoruz. Çünkü 1. 5 milyar Müslüman var ama yanımızda kimse yok! En azından dua istiyoruz. Bari Müslüman kardeşlerimiz bunu bize çok görmesin. Bilsinler ki kardeşlerinin hakları ayaklar altında. Mevki, makam, dünyalık adına diktatör Esed’in uçakları üzerimize bomba yağdırıyor” diye konuştu.

 İran’ı anlayamıyoruz 

Suriye ordusunun her geçen gün güç kaybettiğini vurgulayan Salih, “Esed hangi bölgeyi kaybediyorsa orayı uçaklar ile bombalatıyor. Tam bir acziyet içerisinde çılgınca saldırıyor. Ama biz Esed rejiminin çökmesi için büyük bir mücadele veriyoruz. Ama özellikle Rusya ve İran’ın Suriye ordusuna yaptığı yardımı rejimin düşmesini geciktiriyor. Özellikle İran’ı anlayamıyoruz. Tam bir akıl tutulması yaşıyorlar. İnşallah kısa zamanda gerçeği görüp kardeşkanı akıtmaktan zevk duyan Esed’e yardım etmekten vazgeçerler. Batı ise çifte standart içinde. Bizim bu Batı’dan hiçbir beklentimiz yok. Zaten onlara güvenmiyoruz da” dedi.

Esed’in askerleri hapçı 

Suriye ordusuna bağlı askerlerin savaş suçu işlediklerini de vurgulayan Salih, “Biz esirleri öldürmüyor ve kötü muamele yapmıyoruz. Esed’in askerleri ise muhalifleri ele geçirdiğinde önce işkence yapıyorlar sonra öldürüyorlar. İnsanlıktan iyice uzaklaştılar. İnanın çoğu hap ve içki kullanıyor. Onun için elimize para geçtiğinde ellerindeki silahları kolaylıkla alabiliyoruz. Veriyoruz para alıyoruz elindeki silahı. O da gidiyor içki ve hapa yatırıyor parayı” diye konuştu.

Kaynak: Milat Gazetesi – 09.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder