26 Ocak 2013 Cumartesi

İran Türkiye’yi gizlice dinliyor mu?

İstihbarat istasyonu ortaya çıktı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) İran’ın, Türkiye’nin güney sınırına “çok yakın” ve Suriye topraklarının içinde “bir dinleme istasyonu” kurduğunu bildirdi.

Bir açık istihbarat sitesinde yer alan bilgiye göre, Pentagon’a bağlı “Terörle Mücadele Destek Dairesi” sinyal istihbarat istasyonlarının İran ve Suriye tarafından inşa edildiğini kaydetti. Dinleme merkezlerinin inşa edilmesinde İran Devrim Muhafızları’nın aktif bir katılımının bulunduğu ifade edildi. Bir istasyonun, Suriye içinde ve Nusaybin ile Kamışlı’ya çok yakın olan “El Cezire”de bulunduğu belirtildi.

Habertürk’ün konuştuğu ABD’li istihbarat uzmanları Suriye’nin kuzeyindeki El Cezire’de kurulan sinyal istihbarat istasyonunun büyük olasılıkla “Türkiye’ye yönelik” olabileceğine işaret ettiler. Bir diğer sinyal istihbarat istasyonunun ise Golan Tepeleri’nde yer aldığı bildirildi. Pentagon’a göre, İran, Suriye’nin kuzeyinde yeni dinleme istasyonları kurmayı da planlıyor. Bunların bazılarıyla, Hizbullah’a İsrail hakkında bilgilerin aktarılmasının hedeflendiğine de dikkat çekildi.

Kaynak: haberturk.com – 25.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder