11 Ocak 2013 Cuma

Maliki’den PYD’ye para ve silah iddiası

PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye Irak Başbakanı Maliki’nin l milyon dolar, İran’ın da 50 TIR’lık mühimmat yardımında bulunduğu ileri sürüldü

Irak ve İran’ın Beşşar Esed’e yakın olduğu belirtilen Kürt gruplara para ve silah yardımında bulunduğu ileri sürüldü. Kuzey Irak’taki Kürt medyasında çıkan haberi erde, Irak Başbakanı Nuri Maliki’nin Suriye’nin kuzeyindeki bazı bölgeleri denetiminde tutan ve PKK’nın uzantısı olarak nitelenen Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) l milyon dolar para yardımında bulunduğu, Tahran yönetiminin de 5 O TTR kadar mühimmatı Irak yoluyla bu gruba gönderdiği kaydedildi. Kuzey Irak’ta Kürtçe yayımlanan ‘Basnews’ gazetesinin haberine göre, İran’ın 50 TIR’lık mühimmat sevkiyatını 4 Ocak’ta yerel saatle sabah 05:00′da gerçekleştirdiği vurgulandı.

Gazete, “İran’dan Irak sınırındaki Diyala’ya getirilen mühimmat burada TIR’lara nakledildi, Irak askerlerinin eşlik ettiği mühimmat ve silah yüklü TIR’lar daha sonra Irak-Suriye sınırındaki Rebie’de Suriye askerlerine teslim edildi” diye yazdı.

Kaynak: Yeni Şafak Gazetesi – 09.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder