19 Ocak 2013 Cumartesi

Türkler bizim gerçek kardeşlerimiz

Suriyeli Doktor Muhammed Najjar’dan övgü: Türkler bizim gerçek kardeşlerimizç Türkiye ve diğer ülkelerde Suriyeli sığınmacıların bulunduğu kampları üç hafta önce ziyaret eden doktor Muhammed Najjar, “Suriye’deki kriz bize kimin düşman kimin kardeş olduğunu öğretti. Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımları hiçbir zaman unutmayacağım. Bunu çocuklarıma da anlatacağım. Bu büyük ülke ve hükümete her zaman minnettar olacağım. Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların durumu diğer kamplara göre çok daha iyi” dedi.

Suriyeli Doktor Muhammed Najjar, Suriye’deki krizin Türkiye ile Suriye halklarını daha da yakınlaştırdığını belirterek, “Türkler bizim gerçek kardeşlerimiz. Tür Hükümetine ve halkına minnettarım” dedi.

Türkiye ve diğer ülkelerde Suriyeli sığınmacıların bulunduğu kampları üç hafta önce ziyaret eden Najjar, AA’ya yaptığı açıklamada, Türk hükümetinin Suriye halkının insani ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak için elinden geleni yaptığını gördüğünü ifade etti.

Kamplardaki sığınmacılar için daha fazla uluslararası yardıma ihtiyaç olduğunu belirten Najjar, “Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacıların durumu, diğer ülkelerdeki sığınmacıların durumlarıyla karşılaştırıldığında en iyisi. Türkiye’de sığınmacıların durumu, Ürdün, Lübnan ve Irak’takinden çok daha iyi” dedi.

Najjar. Esed rejiminin bir an önce son bulmasını umduğunu kaydederek, uluslararası toplumu ve İngiliz hükümetini Suriye halkına yeteri kadar yardımda bulunmamakla eleştirdi.

“Rejim hala Suriye gençliğinin hayallerini öldürüyor” 

Türk hükümetine ve halkına Suriyelilere yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür eden Muhammed Najjar, şöyle konuştu:

“Türk hükümeti ve halkı yardım etmeseydi durum çok daha kötü olurdu. Benim aileme de yardım ettiler, gıda ve sığınak sağladılar. Türk hükümetine ve halkına cömertliği ve asil duruşu için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bence bu kriz iki ülke halklarını daha da yakınlaştırdı. Esed rejimiyle son 40-50 yıldır zarar gören kardeşliğimizin ve aramızdaki güvenin yeniden oluşmasını sağladı. Bu kriz bize kimin düşman, kimin kardeş olduğunu öğretti. Türkler bizim gerçek kardeşlerimiz ve bu ilişkiden dolayı gurur duyuyoruz. Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımları hiçbir zaman unutmayacağım. Bunu çocuklarıma da anlatacağım. Bu büyük ülke ve hükümete her zaman minnettar olacağım.

Najjar, kendisi gibi birçok genç ve meslek sahibi Suriyeli’nin daha iyi koşullarda yasayabilmek ve çalışabilmek için Esed rejiminden yıllar önce kaçtığını anlattı. Najjar, “Bu rejim hala Suriye gençliğinin hayallerini öldürüyor, geleceğini yok ediyor” dedi.

Dahiliye uzmanı Doktor Muhammed Najjar, Suriye’de krizin başladığı günden bu yana sığınmacıların bulunduğu kamplara tıbbi malzemelerin ulaştırılmasına yardım ediyor.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi – 12.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder