2 Ocak 2013 Çarşamba

Iraklılar’dan Maliki’ye Osmanlı sarığıyla mesaj

Irak’ın başkenti Bağdat’ın batısındaki Ramadi de toplanan onbinlerce Iraklı Maliki yönetimini protesto etti. Göstericilerin bazıları başlarına Osmanlı sarığı takarak “Osmanlı Sarıkları Bağdat’ı Safevilerden kurtardı” şeklinde döviz taşıdı.

Irak’ın Ramadi, Felluce, Samarra, Bakuba ve Musul kentlerinde Cuma namazı sonrası Maliki yönetimi karşıtı gösteriler düzenlendi.  Çarşamba günü başlayan gösteriler Cuma namazından sonra artarak devam etti.

 ”İzzet (Onur) Cuması” adı altında düzenlenen protesto gösterilerinin en büyüğü başkent Bağdat’ın batısında bulunan el- Enbar kentinde gerçekleşti.

 Aralarında Maliye Bakanı Rafi el-İsavi ve bazı din alimlerinin de bulunduğu 100 binden fazla Iraklının katıldığı gösterilerde üzerinde “Seni duyuyoruz tutuklu bacım, seni duyuyoruz tutuklu kardeşim, geliyoruz”, “Gayemiz, Irak’ın birliğidir”, “Ölüme evet, zillete hayır”, “Bu devrimden vazgeçmeyiz”, “Sünni ve Şiiyiz, bu vatanı satmayız”, “Ey zalim git” ifadelerinin bulunduğu dövizler taşındı.

Göstericilerin bazılarının başlarında Osmanlı sarığı olduğu ve “Osmanlı Sarıkları Bağdat’ı Safevilerden kurtardı” şeklinde döviz taşımaları dikkat çekti.

Kaynak: haber7.com – 29.12.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder