19 Ocak 2013 Cumartesi

Suikastçılardan biri İran’lı çıktı

Fransa’daki 3 kadın PKK’lının öldürülmesi ile ilgili olarak üç tetikçinin eşkalini belirleyen Fransız polisi, tetikçilerden İranlı bir erkek ile Bingöllü bir kadını yakaladı. Firari tetikçinin ise Suriye’den Türkiye’ye göçen şahıslardan biri olduğu iddia edildi.

Fransa’daki 3 kadın PKK’lının öldürülmesi ile ilgili olarak 3 tetikçinin belirlendiği öğrenildi. Kamera kayıtlarından üç tetikçinin eşkâlini tespit eden Fransız polisi, ikisini yakalarken diğerinin ise izini sürdüğü öne sürüldü. Yakalanan tetikçilerden 43-45 yaşlarında İranlı bir erkek, diğer ise Bingöllü 30 yaşlarında bir kadın. Firari ise 45-50 yaşlarında erkek bir şahıs ve Suriye uyruklu ya da Suriye’den Türkiye’ye göçen şahıslardan biri olduğu iddia edildi.

Katliam emrinin İran üzerinden Almanya’ya aktarıldığı, oradan da Fransa’daki unsurların harekete geçirildiği iddialar arasında yer aldı. İddiaya göre, üç kadını öldüren kişiler de örgüt içinden… Üç kadının öldürüldüğü daireye gelen katiller, şifreyi yazarak kapıdan daireye zorlanmadan giriyor. Gözaltına alınan 2 şüpheliden birinin öldürülen kadınlardan birinin şoförü olduğu belirtildi. İki şüphelinin Paris’in banliyölerinden La Courneuve’da gözaltına alındığı açıklandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi – 19.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder