14 Kasım 2012 Çarşamba

“Esad rejiminin çöküşü yakın”

Suriye yönetimine karşı direnen muhalifler, bütün grupları kapsayacak koalisyon için anlaştı. Ankara bu gelişmeyi, 1 ‘Hiçbir rejim halkına karşı savaşarak ayakta kalamaz. Esad’ın devrilmesi yakın” şeklinde yorumladı.

Muhalifler tek yumruk oldu 

Davutoğlu: Suriye’de Esad rejiminin devrilmesi yakın Ahmet Davutoğlu, Şeyh Ahmed Muaz el-Hatib’i kutladı. Suriye muhalefetinin çatı yapılanmasının adı Suriye Devrimi Muhalefet Güçleri Koalisyonu olarak belirlendi.

Katar’ın Doha şehrinde muhalifler tarafından oluşturulan Koalisyonun başkanlığına Şeyh Ahmed Muaz el-Hatib seçilirken, yardımcılar ı ise Riyad Seyf ve Süheyr el-Etesi oldu. Toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şeyh Ahmed Muaz el-Hatib’i kutladı. Davutoğlu, Esad rejiminin devrilmesinin yakın olduğunu belirterek, “Hiçbir rejim halkına karşı savaşarak ayakta kalamaz. Türkiye de her zaman Suriye halkının yanında yer alacaktır” dedi.

Muhalifler ise Türkiye’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yeni yönetimi, Amerika ve İtalya da desteklediğini açıkladı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi – 13.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder