7 Kasım 2012 Çarşamba

Hicab ile Davutoğlu yeni Suriye muhalefetini konuştu

Suriye muhalefeti için yeni bir yol haritası çizilirken, Esad’dan kaçan eski başbakan Hicab Ankara’ya sürpriz ziyarette bulundu. Davutoğlu ile Hicab, 1 saati aşkın ‘Suriye’yi görüştü.

Suriye Lideri Beşşar Esad tarafından görevinden alındıktan sonra muhaliflere katılarak Ürdün’e sığınan eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab, dün Ankara’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Suriye muhalefeti geleceğini Katar’da tartışırken, Hicab, Davutoğlu ile Suriye’nin geleceğini masaya yatırdı. Hicab, Davutoğlu’na, muhalefetin yeniden yapılandırılması ile ilgili son çalışmaları aktardı. Davutoğlu ise “Suriye halkı kendi geleceğini belirleyecek. Türkiye olarak Suriye halkının kararlarının arkasındayız” mesajı verdi.

Habertürk’ün diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, görüşmede Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacıların durumu da ele alındı, Davutoğlu, Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımları ve dış yardımların yetersizliğini anlattı.

‘iyi biri gibi görünüyordu ama babasından berbat’ 

Hicab, geçen pazar İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi’nde yer alan röportajında, ilticasından 1 hafta önce yaptıkları özel toplantıda, kendisinin ve rejimin önde gelen isimlerinin Esad’a Suriye muhalefetiyle görüşmesi için yalvardıklarını anlattı.

Hicab, “Esad’ın yaptıklarından dehşete düşüyorum. İyi bir insan gibi görünüyordu ancak babasından daha beter. Beşşar, uluslararası toplumdan çekiniyordu. Suriye’de uçuşa yasak bölgeden korkuyordu. Sonra nabız yokladı, zorladı ve zorladı. Hiçbir şey olmadı. Artık kendi halkı üzerine hava saldırıları düzenleyip misket bombaları atıyor” diye konuştu.

Kaynak: Haber Türk Gazetesi – 06.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder