12 Kasım 2012 Pazartesi

Sınırda nöbet

Mehmetçik Suriye’deki çatışmaları siperde izliyor. Bu arada 2′si general bir grup Suriye askeri daha Türkiye’ye sığındı.

Askerler çatışmaların yaşandığı Rasulayn’ın karşısında siper aldı.

Suriye’nin Türkiye sınırındaki çatışmalar büyürken Suriye Ordusu’na mensup asker ve ailelerinden oluşan 71 kişilik grup, Hatay Reyhanlı’ya bağlı Bükülmez Köyü sınırına geldi. Aralarında 2 general, 11 albay, 2 yarbay, 2 binbaşı, 4 yüzbaşı, 5 üsteğmen bulunan askerler Apaydın Kampı’na yerleştirildi.

‘Suriye‘den bir günde beş bin kişi geldi’

Bu arada Suriye’nin İdlib kentindeki ‘Çatışma arttı, Suriye’den bir günde beş bin kişi geldi’ Çatışmalardan kaçan 5 bin Suriyeli dün tel örgüleri, sınır kapılarını aşıp Türkiye’ye sığındı. Gelenler arasında ordudan kaçan 2 general, 11 albay, 2 yarbay, 2 binbaşı, 4 yüzbaşı, 5 de üsteğmen var. Çatışmaların düşen şarapnellerle yansıdığı Ceylanpınar’da ise halk tedirgin, okullar tatil.

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn’da önceki gün çıkan çatışmalar gece boyu devam edince Şanlıurfa’nın sınır ilçesi Ceylanpınar’da dün de okullar tatil edildi.

Silah ve top sesleri ile yankılanan Ceylanpınar’da güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken, vatandaşlar sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarılıyor. Suriye yönünden gelen şarapnellerle 3 vatandaşın yaralandığı ilçede birçok ev ve işyerinde hasar oluştu, seken bir kurşun dün bir otomobilin camına isabet etti. Çatışmaların sürmesi nedeniyle okullar dün de tatil edildi. Esnaf işyerlerini açmadı. Sınıra yakın oturanlar yakınlarının yanına taşındı.

Çatışmalardan kaçan Suriyeliler ile yaralananlar tel örgülerini aşarak ya da sınır kapısından giriş yapıp Türkiye’ye sığınıyor. Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Rasulayn’daki çatışmaların ardından sınırda yığılma olduğunu, 5 bin civarında Suriyelinin Ceylanpınar’a geldiğini tahmin ettiklerini söyledi. Yaklaşık 200 Suriyeli Mardin Kızıltepe, birçok Suriyeli de Ceylanpınar halkı tarafından misafir ediliyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre dün itibarıyla Suriyeli sığınmacı sayısı 112. 883.

Dalmaz, dün çatışmalarda yaralanan 62 yaralının da tedavi altına alındığı, durumu ağır olan l kişinin hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Kaynak: Haber Türk Gazetesi – 10.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder