29 Kasım 2012 Perşembe

İran`lı PKK bombacısı İstanbul`u kana bulayacaktı

İstanbul ve Hakkâri polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, İstanbul`a amortisör içerisinde getirdikleri 3,5 kilogram plastik patlayıcı ile eylem hazırlığı yapan 2 bombacı yakalandı.

Bombaların, açlık grevlerinde ölüm olması halinde, sivil vatandaşları hedef alan 4 ayrı eylemde kullanılmasının planlandığı tespit edildi. Teknik takipte ortaya çıkan bu bilgi zanlıların sorgusunda da doğrulandı. Hakkâri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Esendere Sınır Kapısı`ndan Türkiye`ye giriş yapan İran uyruklu H.S. (40) isimli örgüt militanını Yüksekova ilçesinde yakaladı. Zanlı, önce uyuşturucu şüphesiyle durdurulup arandı. Ancak üzerinde bir cep telefonu, uzaktan kumandalı ve elektronik saatli olmak üzere üç ayrı bomba düzeneği bulundu.

Soruşturma derinleşince Hakkari`deki ifadesinde İranlı PKK militanının İstanbul`da bombalı saldırı yapılacağını itiraf ettiği öğrenildi. Halen PKK`nın cezaevlerinde sürdürdüğü ölüm oruçlarında ilk ölümlerin ardından bombalı saldırı planladığı ve İstanbul`u kana bulamak istediği ortaya çıktı. Hakkâri polisi tarafından sorgulanan H.S. ‘O.A. isimli bombacının Kuzey Irak`taki kamplardan amortisör içerisinde getirdiği 3,5 kilogram RDX ve A4 karışımı plastik patlayıcıyı İstanbul`a götürdüğünü ancak bombaların ateşleme sistemindeki bir arıza nedeniyle yeniden Kuzey Irak`taki örgüt kamplarına gitmek zorunda kaldığını, dönüşte de yakalandığını` söyledi. Bu gelişme üzerine Hakkâri polisi bombacı H.S.`yi hemen uçakla İstanbul`a getirdi. İstanbul Terörle Mücadele ekipleri H.S.`nin, Bahçelievler`deki kız arkadaşının evine gizlediği 3,5 kilogram plastik patlayıcıyı ele geçirdi. Ekipler, bombacı H.S. ile bombaları getiren O.A.`yı da yakalayarak gözaltına aldı.

 Soruşturmada, örgütün Öz Savunma Birlikleri üyesi olan H.S. ve O.A.`nın ülke genelinde yapılan açlık grevlerinde ölüm olması halinde, sivil vatandaşları hedef alan 4 ayrı bombalı eylem yapacakları tespit edildi.PKK`nın, cezaevlerinde yapılan ve BDP`li vekillerin de desteklediği açlık grevlerinde yaşanacak bir ölümün ardından bombalı eylem yapmayı planladığı ileri sürüldü. Operasyonlarda, 3,5 kilogram plastik patlayıcı A4 ve RDX karışımı, 3 adet elektrikli kapsül, 8 adet pil ve kablo, 2 adet kurusıkı tabanca, 31 adet kurusıkı fişeği, kesilmiş amortisör parçaları ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Yetkililer tarafından yakalanan bombanın tahrip gücünün 300 el bombasına eş değer olduğu belirtildi. Yakalanan bombacı O.A.`nın 17 Nisan 2012`de Kozlu Mezarlığı`nda ele geçirilen 11 kilogram plastik patlayıcı soruşturmasında tutuklanan Redur Aslan ile irtibatlı olduğu ve o operasyondan son anda kaçmayı başardığı öğrenildi. Ele geçirilen bombaların Kozlu Mezarlığı`ndaki bombalarla aynı özellikte olduğu belirlendi.

Kaynak: 724aktuel.com – 15.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder