29 Kasım 2012 Perşembe

Acem aşıran mafyası

İranlı suçluların paraları İstanbul’a ‘Hawala’ndı. İran-Türkiye hattında organize işler… Polisin bastığı döviz bürosu, ‘Profesör’ lakaplı İranlı mafya lideri Bahrouz’un ofisi çıktı. Manzara korkunç: Bahrouz, Tahran’ın suç makinelerini servetleriyle birlikte İstanbul’a kaçırmış.

Zulada 300 bin lira

İstanbul Emniyeti’nin yeni gündemi, uyuşturucu satıcılığı, kaçakçılık, rejim karşıtlığı gibi suçlardan aranan İranlılar… Polis, suç makinelerinin izine bir döviz bürosu baskınıyla ulaştı. Zulasından 300 bin lira ile 5 kilo altın çıkan büro işletmecisi C. S.’nin uluslararası insan kaçakçısı Bahrouz’un İstanbul’daki gizli kasası olduğu ortaya çıktı.

Sen kaç. Paran gelir

İranlıların peşine düşen polis, mafyanın yöntemini saptadı. İşte ‘Profesör’ usulü kaçakçılık: Suçlulara sahte pasaport çıkarıyor. ‘Paranızı bana emanet edin. Komisyonumu alıp yollarım’ deyip kaçakları İstanbul’a gönderiyor. Para ‘Hawale’yle döviz bürosuna aktarılıyor, şifreli mesajla sahibine bildirilip teslim ediliyor.

İstanbul Mali Şube’nin operasyonunda Türkiye üzerinden yapılan uluslararası bir kaçakçılık ağı çökertildi.

Şebekenin İranlı suç liderlerini Türkiye üzerinden kaçırdığı, servetlerini de ‘Hawala’ dedikleri yöntemle İstanbul’a yolladığı ortaya çıktı.

İstanbul polisi ‘çok tehlikeli İranlıların peşinde… Ülkelerinde rejim karşıtı, organize suçlar ya da uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlardan dolayı aranan İranlıları Avrupa’ya sahte pasaportlarla gönderen İran uyruklu ‘Profesör’ lakaplı Bahrouz A’nın kurduğu çark, dudak uçuklattı. Şebekenin hareket kabiliyetlerini tespit eden polis operasyon düzenledi. Operasyonda Bahrouz A’nın Türkiye kasası olduğu iddia edilen C.S. ile birlikte 16 kişi gözaltına alındı. Bahrouz A. ve C.S.’nin aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. İşte çetenin çalışma yöntemi:

Takibe devam 

__Uyuşturucu, siyasi ve adli suçlara karışan İranlı suç örgütü liderleri çetenin yardımıyla önce sahte pasaportlarla Türkiye’ye geliyor.
__İran’dan kaçıracakları paralar ve altınları ise ‘Hawala’ denilen yöntemi kullanarak çetenin İran’daki döviz ve kuyumcu bürolarına bırakıyor.
__İstanbul’a gelince de yine çetenin döviz ve kuyumcu bürolarından komisyon karşılığı bıraktığı altın ve paraları geri alıyor.
__İstanbul’daki takas bürolarından 228 bin dolar, 25 bin 500 Euro ve 32 bin 500 lira ile 5 kilogram altın ele geçirildi.
__Polis bu yolla İran’dan kaçan birçok suçlunun yeni yapılanmalara girme ihtimaline karşı araştırma başlattı. Bir kısmı Avrupa’ya kaçan İran’lı azılı suçluların bir bölümünün İstanbul’da kaldığı ihtimali üzerinde duran polis suç örgütü üyelerinin peşinde takibi bırakmıyor.

Şifreli mesajla iletişim

Operasyonda şebeke liderinin yakalanmamak için örgüt elemanlarıyla şifreli konuştuğu ortaya çıktı. Müşterilerden ‘iş’ olarak bahseden şebekenin pasaportlara ‘defter’ vizelere ise ‘canlı-cansız’ dediği belirlendi. Profesör lakaplı Bahrouz A.’nın, sahte belgelerle geçişini sağladığı kişilerin yurtdışına çıkmasına sevindikleri an- çak yakalanan kişiler içinde “İş patladı. Polis şüphelenmiş. Nasıl olur orijinal yapmıştım’ dedikleri kaydedildi.

Kaynak: Akşam Gazetesi – 21.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder