29 Kasım 2012 Perşembe

İran destekli Esad rejiminin kanlı bilanço:101 ölü

Suriye diktatörü Beşşar Esed, halkını kıyıma devam ediyor. Esed ordusunun son saldırılarında ölü sayısı 101′e yükseldi. Özgür Suriye Ordusu’na bağlı birliklerle Suriye ordusu birlikleri arasında şiddetli sokak çatışmaları yaşanıyor.

Suriye’de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik hava destekli düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 101′e yükseldiği bildirildi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Haklan Örgütü (SNHR), ordunun uçak ve tanklarla Şam’ın Hacer Esved, Madaye, Haresta, Mudamiye, Duma, Tadamun ve Deraya bölgelerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 43 kişinin yaşamını yitirdiğini ve uçakların bombalaması sonucunda yıkılan evlerin enkazında çok sayıda yaralının çıkartıldığını belirtti.

Başkentin çevre mahallelerinde kullanılan ağır silahların sesinin şehrin tüm kesimlerinde duyulduğunu kaydeden SNHR, operasyonlarda Halep’te 18, Lazkiyede 12, İdlibide 8, Rakka’da 6, Hasebe ve Humusta 5′er, Deyru’z Zorda 3, ve Dera kentinde l olmak üzere ölü sayısının 101′e çıktığını duyurdu.

Sokak çatışmaları yaşanıyor 

Öte yandan Şam’ın en güvenli bölgesi olan ve birçok büyükelçiliğin bulunduğu Ebu Rumane bölgesinde bir parka havan mermisi düşmesi sonucu l kişinin yaralandığını aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), kentin Haseke bölgesinde Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı birliklerle Suriye ordusu birlikleri arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını kaydetti. Savaş uçaklarının Halep’in Mera beldesini bombaladığını belirten SRGC, savaş uçaklarının İdlib bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki yerlere saldırılar düzenlediğini ve bunun sonucunda birçok yerleşim yerinin hasar gördüğünü bildirdi.

Halep’te 23 cumhuriyet muhafızının birliklerinde ayrılarak ÖSO’ya katıldığına işaret eden SRGC, bazı kentlerde halkın barınma, ısınma sorunu yaşadığını ve temel gıda malzemelerine ulaşmakta zorluklar çektiğini ifade etti.

Öte yandan, AB ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Amman’daki Suriye ile ilgili temaslarının ardından Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitti.

Kaynak: Milat Gazetesi – 22.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder