7 Kasım 2012 Çarşamba

ÖSO Cenevre'yi kabul etmiyor

ÖZGÜR Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve muhaliflerin uzlaşısına dayalı bir geçiş hükümetinin oluşturulmasını öngören cenevre Mutabakatı'nı kabul etmediğini bildirdi. ÖSO Siyasi Danışmanı Bessam Dade, "Suriye’de Esed sonrası yeni hükümetin uluslararası bir kararla teşkil edilmesi, mezhepçi ayrım doğrultusunda isimlerin dayatılması ve Suriye'nin mezhep esasına göre bölünmesi anlamına gelir.

Kabul görecek tek çözüm, geçiş hükümeti üyelerinin Suriye Ulusal Konseyi (SUK) tarafından belirlenmesidir" diye konuştu. Suriye Devrim Konseyi (SDK) Başkanı Heysem Malih ise hükümeti halkın belirleyeceğini vurgulayarak, "Geçiş hükümeti, Suriye krizi için çözüm yoludur. Ancak muhaliflerin birleşmeleri gerek" dedi.

Generaller terk ediyor 

Suriye'de ordudan kopuşlar devam ediyor. Suriye ordusuna mensup 7 General Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırına gelerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu. Geniş güvenlik önlemleri altında sınırdan alınan 7 General, Apaydın Kampı'na gönderildi.

Savaş suçları arşivleniyor 

Suriye'nin İdlib kentinde aralarında avukat ve mimarların da bulunduğu aktivistler, Esed rejiminin işlediği suçları kayıt altına almak için büro açtı. Büro sorumlusu avukat Ahmed Kasum, katliamları, keyfi tutuklamaları ve yıkımları belgelendirmeye çalıştıklarını belirterek, arşivi mağdur yakınları ve görgü tanıklarının ifadeleri, fotoğraf ve görüntülerle desteklemeye çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Milat Gazetesi – 07.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder