29 Kasım 2012 Perşembe

Maliki, Türkiye’ye karşı PKK ile ittifak kurdu

İran yanlısı Irak Başbakanı Nuri El Maliki hükümeti yetkililerinin PKK terör örgütünün elebaşlarından Cemil Bayık ile Bağdat’ta görüştüğü ortaya çıktı.

Her fırsatta Türkiye’ye karşı hasmane tavır takınan Maliki yönetimindeki Bağdat hükümeti, Türkiye’ye saldıran PKK ile yakın ilişkiler içerisine girdi. Bu anlamda Ankara-Bağdat arasında yaşanan sorunlar nedeniyle Bağdat hükümetinin Türkiye ile çatışan PKK ile yakın ilişkiler içerisine girdiği ve bu anlamda bir süre önce PKK yöneticilerinin Bağdat’ta giderek Maliki hükümetinden bazı yetkililer ve İran’ın Bağdat Büyükelçisi ile görüştü.

Maliki ateşle oynuyor

Irak Kürdistan Yurtsever Birliği üst düzey yöneticisi Ferit Esesert, Maliki hükümetinin şu anda PKK ile ilişkilerinin iyi olduğunu ve Ankara’yı bu konuda sıkıştırmaya çalıştığını söyledi. Haberde, adını vermeyen KYB’li üst düzey bir yetkilinin Bağdat hükümetinin PKK’lı yöneticilere rahat dolaşmaları için Irak pasaportu verdiği ve bazı yaralıların tedavinin yapılmasına yardımcı olduğunu söylediği de öne sürüldü.

Maliki Türkiye ile ilişkileri geriyor

Maliki dahi önce de, TPAO’yu Petrol sondaj anlaşmasından çıkartı. Türk büyükelçiliğinin düzenlediği davet ve resepsiyonlarına da katılınmaması konusunda kendi bürokratlarını uyararak Türkiye ile ilişkileri iyice germeye çalıştı.

Irak halkını kötü günler bekliyor

Malikinin son olarak iddia edildiği gibi bölge halkına acıdan başka bir şey vermeyen PKK gibi terör örgütü ile yakınlaşması Irak halkını gelecekte çok kötü günlerin haberci olacağı görünüyor. Suriye’de akan kanlar yetmiyormuş gibi İran ile birlikte Esad rejimini savunarak Suriye’deki binlerce masum insanın acı ve zulmüne ortak oluyor.

Maliki, ulusal demokratik bir devlet anlayışından çok bölgede terörizmi tırmandırmaya çalıştı. Cumhurbaşkanı Talabani ile de gerginlik yaşayan Maliki bölgede Irak ordusundan ayrı olarak kurmuş olduğu “Dicle Ordusu” ile bölgeyi nasıl terörize ettiği açıkça ortada.

Kaynak: irantehlikesi.com – 20.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder