14 Kasım 2012 Çarşamba

Annemi Esad’cı babam öldürdü

Suriye’de Esad rejiminin protestocuları katlettiği görüntülerden sonra isyana katılan 21 yaşındaki Alevi genç kız hayatının en büyük acısını yaşadı. İsyancı olduğunu gösteren video yayınlandıktan sonra Esad yanlısı babası, annesini öldürdü.

Lübna Mrie adlı 21 yaşında Suriyeli Alevi bir genç kız film gibi öyküsünü İngiliz Guardian gazetesine anlattı. Şu anda Türkiye’de yaşayan Lübna, 19 ay önce Esad rejimine karşı isyan bayrağının açıldığı günlerde ölü protestocuların resimlerini gördüğü anda isyana katılmaya karar vermiş. Hem de babası, Esad rejimi yanlısı Şebiha milislerinden olmasına rağmen. Esad’ın en büyük desteğe sahip olduğu, Alevi ağırlıklı Akdeniz kıyısındaki memleketi Lazkiye’den ayrılan genç kız, önce protestolara, daha sonra cepheye katılmış. Yaralı isyancılara ilaç taşımış, kaçan ailelere barınak bulmuş. Ağustos ayında yüzü isyancıların benimsediği Suriye bayrağına sarılı halde bir videoda görülen Lübna’nın isyana katıldığını anlayan ailesi genç kızı lanetlemiş. Geçen hafta ise hayatının en büyük trajedisini yaşayan genç kız, “Annemin öldüğünü duydum. Ve onu öldüren babamdı” dedi. Şu anda Türkiye’de bir evde yalnız yaşayan Lübna büyük bir suçluluk duygusu içinde… 

Lübna şunları söylüyor:

“Annem, ben isyancılarla o videoyu yaptıktan sonra hemen kaçırılmış. 10 gün haber bekledim. Babam telefonu küfür edip kapıyordu. Geçen cuma güvendiğim bir arkadaşım annemin cesedinin bulunduğunu söyledi. Babamı aradım ve annemi onun öldürüp öldürmediğini sorunca bana ‘Evet, keşke seni de öldürebilsem’ dedi.”

Kaynak: Hürriyet Gazetesi – 13.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder