7 Kasım 2012 Çarşamba

İran Baas muhafızları

Halep’te Esed güçleri ve Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan çatışmalarda İranlı keskin nişancıların Baas birimlerine destek verdiği ortaya çıktı.

Suriye’nin Halep kentinde Özgür Suriye Ordusu ile Esed güçleri arasında çatışmalar devam ediyor. Baas rejiminin destekçisi İran, keskin nişancılar ve askerleriyle Özgür Suriye Ordusu’na karşı savaşıyor.  Ümmet Kalkanı Tugay Komutanı Ebu Hemmam, ”Esed güçleri arasında İranlı keskin nişancılar bulunuyor. Biz bu kişilerden bazılarını yakaladığımızda üzerlerinden İran paraları çıktı” dedi. Esed rejimine verdiği desteği geri çekmesi için Tahran yönetimine mektup gönderdiklerini belirten Ebu Hemmam, İran ordusunun Esed güçlerine istihbarat, mühimmat ve uzman desteği verdiğini ileri sürdü. Ebu Hemmam, ele geçirdiklerini öne sürdüğü İran riyallerini gösterdi.

Çatışmalar sürüyor

Öte yandan ÖSO’ya bağlı Ümmet Kalkanı Tugayı ile Esed yönetimine bağlı ordu arasında Halep’in Arkub Mahallesi’nde çatışmaların devam ettiği, Esed rejiminin sivil yerleşim yerlerine ve mabetlere zarar verdiği belirtildi. İdlip kentine bağlı Harim kasabasında süren çatışmalarda da yaralanan 3′ü kadın 25 Suriyeli Türkiye’ye getirildi.

Kaynak:Milat Gazetesi-01.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder