7 Kasım 2012 Çarşamba

Esad’ın ordusuna büyük darbe

Suriye’nin Hama kenti yakınlarında El Nusra Cephesi adlı İslamcı grubun düzenlediği intihar saldırısında, Esad rejimine bağlı 50 asker yaşamını yitirdi.

Suriye’de dün son dönemin en kanlı saldırısı düzenlendi. Radikal İslamcı El Nusra Cephesi adlı gruba üye bir militanın, Hama kenti yakınlarındaki Ziyara Köyü’nde düzenlediği intihar saldırısında en az 50 asker ve rejim yanlısı milis öldü. Saldırganın bomba yüklü bir araçla düzenlediği saldırıda, köydeki askeri merkezi hedef aldığı belirtildi.

Muhaliflerin ise, günler süren kuşatmanın ardından Deyr ez Zor bölgesinde bulunan bir petrol sahasının kontrolünü ele geçirdiği öne sürüldü. Özgür Suriye Ordusu da başkent Şam’ın Tedamun Mahallesi’nin kontrolünü ele geçirdiğini iddia etti.

Taraf değiliz 

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Şam yönetimine Sovyetler Birliği zamanında yapılan anlaşmalar kapsamında silah sattıklarını söyledi. Suriye’de taraf tutmadıklarım iddia eden Lavrov, bu silahların Esad’a destek değil, dış tehditlere karşı ülkenin kendisini koruması amacıyla verildiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Türk Gazetesi – 06.11.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder