7 Kasım 2012 Çarşamba

Türk kasaplara Maliki zulmü

Hac yolunda Irak’ta alıkonulan Türk kasaplar vize aldı, yetmedi. Maliki’nin emriyle yolları kesildi, terörist muamelesi yapıldı. 

Suudi Arabistan’a kurban kesimine giderken Irak merkezi hükümetinin vize engeline takılarak Kerbela’dan Zaho’ya geri gönderilen Türk kasapların çilesi sürüyor. 700′ü uçaklarla gönderilen diğerleri ise Gaziantep’teki Irak Başkonsolusluğu’ndan alınan vizelerin ardından yeniden yola çıkan binlerce kasabın önü, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin emriyle Musul çıkışında bir kez daha askerler tarafından kesildi.

‘Başbakanımız Maliki’nin kesin emri var, sizi göndermeyeceğiz’

Adeta terörist muamelesi yapılan ve otobüslerden indirilen kasapların tuvalet ihtiyaçlarının giderilmesine dahi izin verilmedi. Iraklı askerler Türk kasap kafilesine “Başbakanımızın kesin emri var, gitmenize izin verilmeyecektir” mesajını iletti.

Kasapları taşıyan otobüs sürücüsü Halit Aydoğan “Gaziantep Irak Başkonsolusluğu’ndan vize aldıktan sonra gece yarısı yola koyulduk. Kürt bölgesini geçtikten sonra Musul çıkışında Irak ordusuna bağlı askerler zırhlı araçlar ile otobüslerimizin önüne kesip bizi araçtan indirdi. Vizelerimizi gösterdik, ancak bize hakaret ederek ‘Sizi sınır dışı ettik neden bir daha geldiniz? Almış olduğunuz vizeyi tanımıyoruz. Başbakanımızın kesin emri var, sizi göndermeyeceğiz’ tehdidinde bulundular. Çok zor durumdayız, insani ihtiyacımızı karşılayamıyoruz” diyerek Türk makamlarından yardım istedi. Gelişmeler üzerine taşıma ihalesi alan firma Zaho’da beklettiği 400 otobüsten 300′ünü Türkiye’ye geri gönderdi.

Kaynak: Haber Türk Gazetesi-22.10.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder