21 Mart 2012 Çarşamba

Bahreyn'den 'Acem Oyunu' uyarısı

Bahreyn dış politikasına yön veren isimlerden Muhammed Abdül Gaffar, İran’ın Ortadoğu için büyük bir tehdit olduğunu savundu.

Bahreyn Krallığı Eski Dışişleri Bakanı ve Bahreyn Strateji-Enerji Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Abdül Gaffar Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye’de önemli temaslarda bulunduğunu aktaran Gaffar, Bahreyn‘deki olayların arkasında İran’ın olduğunu vurguladı. Gaffar, Bahreyn’de süregelen Şii-Sünni çatışmasında bu etkinin rahatlıkla görülebileceğini dile getirdi.

Mezhep çatışması

Türkiye’nin hiçbir çıkar gözetmeksizin bölge ülkelerinin yanında olduğunu söyleyen Gaffar, “İran’ın bölgede siyasi bir ajandası var. Türkiye’nin ajandası yok” ifadelerini kullandı. Gaffar, İran’ın oyunlarının başta Irak ve Suriye’de olmak üzere Türkiye’de de görülebileceği uyarısında bulundu. 1979 İran Devrimi’nden önce Bahreyn’de mezhep ayrılığının olmadığına işaret eden Gaffar, sorunların dış etkenlerden kaynaklandığını belirterek, mezhep çatışmasının sadece Bahreyn için değil aynı zamanda bölge için de tehdit oluşturduğunu kaydetti.

08.03.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder