29 Mart 2012 Perşembe

Savaş hazırlığı yapan İran buğday stokluyor

Tahran yönetimi, yaptırımların daha katı hale gelmesi veya askerî bir gerginlik yaşanma ihtimaline karşı stoklama yoluna gidiyor.

İran, buğday ithalatına hız verdi. Tahran, yaptırımların daha katı hale gelmesi veya askerî bir gerginlik yaşanma ihtimaline karşı stoklama yoluna gidiyor. ABD’li Wall Street Journal Gazetesi’nin haberine göre İran, geride kalan birkaç ay boyunca ABD, Avustralya, Brezilya ve Kazakistan’dan buğday satın aldı. Aynı zamanda büyük ölçekte alım yapmak için Hindistan ile görüşüyor.

Erdoğan Tahran’ı uyaracak

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile bir araya gelecek. Güney Kore’’de Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılan Erdoğan, buradaki temaslarını tamamlamasının ardından, beraberindeki heyetle Tahran’a hareket edecek. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ve İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani başta olmak üzere üst düzey ikili temaslarda bulunacak. Görüşmelerde, başta Suriye olmak üzere bölgedeki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Kaynak: Türkiye-28.03.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder