21 Mart 2012 Çarşamba

Irak'ta Şii Maliki hükümeti hergün Sünni Camileri bombalatıyor

Bu yazıda, 2003 Mart ayında Bağdat’ın düştüğü gün Irak’a Amerikan işgalcilerinin tanklarıyla birlikte muzaffer edasıyla giren İran destekli Şii partilerin bir bir uygulamaya geçirdiği mezhepçi, bölücü ve küresel emperyalist projelere hizmet eden politikaların belgeler ve fotoğraflar eşliğinde nasıl uygulandığını gireceksiniz.
Yukarıda gördüğünüz Etrafı betonlar, taş blokları ve enkaz yığınları ile kapatılan bu caminin adı el Sadikin camisi olup el Aha bölgesinde yer almaktadır. Camiye giden iki ana yolun etrafı da bu şekilde çirkin ve kasıtlı bir şekilde kapatılmıştır. Sol tarafta bulunan ve sözde üçüncü bölük tarafından korunan el Taytinik Kilisesi yakınındadır. Cami takriben 1400 m olup yaklaşık 600 ila 700 arasında cemaat almaktadır. 1418 Hicri 1997 miladi yılında inşa edilmiştir.

Ne yazıkki Irak’ta Sistani gibi Şii alimler tarafından da zımni ve açık fetvalar ile hareket eden Şii terör örgütleri, özellikle Mehdi Ordusu yüzlerce Sünni camisini bombalamış, havaya uçurmuş, yakmış, yıkmış veya işgal etmiştir.

Iraklı Şii Lider Ayetullah sistani’nin fetvaları ile hareket eden şii terör örgütü mehdi ordusunun sünni camiisini bombalaması Irak’ta büyük tepki çekiyor, ancak tüm dünya susuyor

İşte Mehdi Ordusu başta olmak üzere diğer Şii terör örgütleri ile Maliki başkanlığındaki hükümete bağlı Şii silahlı kuvvetlerin hedef aldığı Sünni camilerine dair ibretlik bazı fotoğraflar.

                   
Kaynak: Iraqi Rabita (Şubat 26, 2012)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder