21 Mart 2012 Çarşamba

İran haber ajansı Abdullah Gül'ü hedef aldı

Abdullah Gül’ün Hamas’a destek veren sözleri İran yanlılarını rahatsız etti. 

İran yanlısı Şii Nuri el Maliki yönetimindeki Irak’taki Filistin mülteci kamplarında öldürülen Filistinli sayısının, İsrail’in katlettiği Filistinli insan sayısından fazla olmasına hiç ses çıkarmayan İran yönetimi, Filistinlilere sahip çıkıyor görünerek İslam dünyası liderliğine oynamaya devam ediyor.

Ancak Filistin’liler gerçeği görmüş durumdalar. Bilindiği üzere en son Hamas yönetimi de Suriye’deki Esad yönetimine ve başta İran olmak üzere destekçisi ülkelere sert şekilde tepki göstermişti.

İşte İran yanlısı ABNA.ir haber ajansının Abdullah Gül’ü hedef alan haberi;

Abdullah Gül’den Hamas’a destek

Abdullah Gül Birleşik Arap Emirlikleri ziyaret öncesinde gündemdeki konuları değerlendirdi.

Abdullah Gül şöyle konuştu:

“Türkiye, Filistin davasının en güçlü destekçilerinden biridir. Hamas da Filistin’de özellikle Gazze bölgesinde seçimlere girmiş ve halkın oyuyla seçimleri kazanmış, ordaki önemli bir siyasi oluşumdur. Türkiye’nin temasları eskiden beri bildiğiniz gibi devam etmektedir. Bu çerçevede çeşitli ziyaretler de olmaktadır. Bu ziyaretlerin neticesinde işbirliğinin boyutları nereye varır, bu ileride görülecek bir şeydir.”

Abdullah Gül’ün bu girişimi Filistin davasına canıyla, malıyla, parasıyla… sahip çıkan İran’ın bölgedeki egemenliğini Hamas üzerinden kırma girişimi olarak değerlendirildi. (29.01.2012)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder