31 Mart 2012 Cumartesi

İran’dan gelen 860 kilo eroin ele geçirildi

İstanbul’da son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu yapıldı. Bir yıl süren takibin ardından Bayrampaşa’daki adreslere baskın yapan Narkotik Şube Polisi 860 kilo eroin ele geçirdi. Uyuşturucunun son 7 yılda bir seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi. 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri iddiaya göre, bir yıl boyunca Hakkari Yüksekovalı bir aşirete mensup aile fertlerini uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları gerekçesi ile mahkeme kararı ile takibe aldı.

Takip altındaki şüphelilerin İran üzerinden yurda soktukları tespit edilen uyuşturucuyu İstanbul’a kadar getirip, buradan da Avrupa ülkelerine götürecekleri bilgisi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

Bir yıllık takibin ardından zanlıların belirlenen adreslerine dün eş zamanlı baskın yapıldı. Polisin operasyon yaptığı adreslerden biri de Bayrampaşa’daki bir depo oldu.

Yüksekova’dan geldi 

Yüksekova üzerinden İstanbul’a kadar getirilen ve Bayrampaşa’daki depoda biriktirilen uyuşturucunun başka araçlarla yurt dışına çıkarmak için hazırlık yapıldığı belirlendi. Yapılan aramalarda ele geçirilen uyuşturucuyu tartan polis paketler halinde 860 kilo eroinle karşılaştı.

Ele geçirilen eroinin son 7 yılda bir seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi. Rekor miktardaki eroin operasyonu ile ilgili olarak gözaltına alınan 20 kişi içerisinde mal sahibi, organizatörler ve uyuşturucu sevkiyatım yapan taşımacıların da olduğu belirtildi.

Kaynak: Vatan-31.03.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder