25 Mart 2012 Pazar

Hama'yı aşan katliamlarda İran'lı askarler Esad'ın ordusunu geride bıraktı

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Basil Şehud, Yeni Akit Gazetesi’ne konuştu. Esad askerlerinin kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden Müslüman Sünni olduğunu tespit ettikleri kişileri öldürdüğünü, köy ve mezralarda suların zehirlendiğini belirten Şehud, “Şu anda yaşanan katliamlar Hama’yı aştı” dedi.

Beşar Esad’a İran’ın verdiğini desteği değerlendiren komutan Şehud, İran Cumhuriyet Muhafızları ile Irak Mehdi Ordusu’nun Suriye halkını Esad askerlerinden daha fazla katlettiğini belirtti. 

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Basil şehud, Esad askerlerinin İdlib şehrini kuşattığını ve katliamlara devam ettiğini söyledi. Esad askerlerinin kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslüman Sünni olduğunu tespit ettikleri kişi’ leh” öldürdüğünü kaydeden komutan Şehud, askerlerin girdikleri köy ve mezralarda suları zehirlediğini belirtti. Şehud, şu anda kimsenin güvende olmadığını söyleyerek, 1982′de Hama’da yapılan katliamın dört katının şu anda Suriye genelinde yapıldığını belirtti.

Esad, halka yıllardır zulmediyor 

Suriye’nin çok zengin bir ülke olduğunu ifade eden komutan Şehud, Beşar Esad ailesinin bu zenginliği hep kendi aralarında paylaştığını ve alevi olmayan hiç kimseye iş verilmediğini söyledi. Bununla birlikte yıllardır halka da zulmettiğini belirten Basil Şehud, Arap ülkelerindeki ayaklanmalardan etkilenerek, Suriye’de de böyle bir ayaklanma başlattıklarını vurguladı.

Suları zehirliyorlar 

Esad askerlerinin Suriye’nin birçok bölgesini kuşattığını ve katliamlara devam ettiğini dile getiren Şehud, İdlib şehrinin de kuşatıldığını söyledi. Esad askerlerinin kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden Müslüman Sünni olduğunu tespit ettikleri kişileri öldürdüğünü kaydeden komutan şehud, askerlerin girdikleri köy ve mezralarda suları zehirlediğini belirtti. Şehud, şu anda kimsenin güvende olmadığını söyleyerek, 1982′de Hama’da yapılan katliamın dört katının şu anda Suriye’de yapıldığını belirtti.

İran ve Irak Esad’a asker gönderiyor 

Dış ülkelerden askeri bir müdahale beklediklerini ifade eden Şehud, Arap Birliği ve Türkiye’nin bu konuda bölgede aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Beşar Esad’a İran’ın verdiğini desteği değerlendiren komutan Şehud, İran Cumhuriyet Muhafızları ile Irak Mehdi Ordusu’nun Suriye halkını Esad askerlerinden daha fazla katlettiğini belirtti. 

Özgür Suriye Ordusu’na silah desteği sağlansın 

Özgür Suriye Ordusu’ndan da bahseden komutan Basil şehud, ordunun Baas güçlerine karşı koyabileceğini ama silah eksikliklerini olduğunu söyledi. Şehud; “Özgür Suriye Ordusu’na silah yardımı yapılırsa, dış ülkelerin Suriye müdahalesi olmadan bile Esad devrilir” dedi. Şehud, şu anda çok acil bir şekilde silaha ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Geri gitmek istiyoruz 

Özgür Suriye Ordusu’ndan yaralıları ve ailesini getirmek için Türkiye’ye geldiğini ifade eden Şehud, Türkiye’de mahsur kaldığını ve Suriye’ye dönemediğini belirtti. Kamptaki erkeklerin çoğunun Suriye’ye geri gitmek istediğini ama kamptan çıkamadıklarını ifade eden Şehud, yetkililerin bu konuya ilgi göstermesini istedi. Öte yandan Esad’ın zulmünden kaçan halk, Hatay Reyhanlı’dan ülkemize girmeye devam ediyor. Muhacirler Hatay’daki ve Gaziantep’teki kamplara götürüyorlar. Gaziantep Nurdağı İlçesindeki Lütfullah Bilgin Kapalı Spor Salonu’nda şu anda 360 Suriyeli bulunuyor.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi – 18.03.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder