19 Mart 2012 Pazartesi

"Suriye'de Esed düşmeyecek"

Suriye’de Esed’in Sünni Müslüman halka zulmü devam ederken, Şam yönetiminin yanında yer alan ülkelerin başında yer alan İran’dan bir destek daha geldi.

Suriye yönetimine desteğin devam edeceğini yineleyen İran, Esed yönetiminin düşmeyeceği iddiasında bulundu.

İran’ın Şii lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı Ali Ekber Velayeti, tüm dünyanın Suriye’deki zulüm gören mazlum halka verdikleri desteğe rağmen, Esed rejiminin düşmeyeceğini savundu.

Aynı zamanda İran’ın eski Dışişleri Bakan olan Hameney’in danışmanı Velayeti, Fars haber ajansında yer alan açıklamasında, Suriye yönetimini düşürmeye yönelik girişimlerin bir sonuç vermeyeceğini ifade ederek; İran, Hizbullah ve Suriye cephesinin, Esed muhaliflerine karşı mücadelesinin devam edeceğini söyledi.

Ali Ekber Velayeti; Suriye’deki yönetime İran, Irak ve Hizbullah’ın kararlı bir şekilde destek olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Velayeti açıklamalarında ayrıca Çin ve Rusya’nın Suriye yönetimine olan desteğini de örnek gösterdi.

Velayeti daha önce yine Türkiye’ye hedef olarak Türkiye’nin Arap Baharı’nın yaşandığı ülkeler için örnek olamayacağını söylemişti.

 

Rusya-Çin-İran ittifakı

Rusya ve Çin’in BM’deki vetosu sonucunda Suriye’ye BM müdahalesi yapılamamış, Sünni Müslümanların hayatlarını korumak için Türkiye Suriye arasında güvenli koridor açılamamıştı.

Rusya ve Çin’in yakın komünist tarihinde de benzer katliamlar yer alıyor. İran emperyalist ülkelere savaş açtığını iddia ederken komünizmin en büyük iki temsilcisi Çin ve Rusya ile aynı safta yer alıyor.

Esad yönetimi İran, Rusya ve Çin’den aldığı destek sayesinde Sünni katliamına devam ediyor. Humusta ölü sayısı binlerle ifade ediliyor. Suriye halkı, akın akın yapılan zulüm ve katliamdan kaçarak Türkiye’ye sığınıyor.

irantehlikesi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder