22 Mart 2012 Perşembe

İran'ın doğalgaz kazığı için tahkime gidiliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, İran’dan alınan doğalgaz fiyatlarının piyasa fiyatlarının oldukça üzerinde olduğunu belirterek, “16 Mart’tan itibaren tahkim yolu açılıyor ve biz de çok beklemeyeceğiz tahkime başvuracağız” dedi. 

13. Uluslar arası Enerji Forumu (UEF) kapsamında Kuveyt’te bulunan Bakan Yıldız, ikili temasları kapsamında İran Petrol Bakanı Rüstem Gasemi ile de görüştü ve İki bakan görüşmede son kez doğalgaz fiyatlarını değerlendirdi.

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, İran ile 16 Mart öncesinde son görüşmenin de yapıldığını belirterek, “16 Marttan itibaren tahkim yolu açılıyor. Biz (müzakere edilebilecek herhangi bir şey var mı) deyince, (herhalde zorlanacağız, yok gibi) dediler. Biz de (tamam) dedik” diye konuştu.

Tahkim için zaten hazırlıkların yapıldığını ve sürecin başlatılacağını ifade eden Yıldız, zira fiyatla ilgili iki ülke arasında müzakere edilebilecek hiçbir şeyin kalmadığını ve müzakere yollarının bu görüşme ile kapandığını söyledi.

Enerji Bakanı, “Fiyatın makul olup olmadığından bahsetmekten ziyade kanuni mazeretleri olduğunu söylediler. İran Rusya’dan sonra ikinci büyük doğalgaz tedarikçimiz ve arada fiyat farkı var” diye konuştu.

Kaynak: Milat Gazetesi – 15.03.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder