25 Mart 2012 Pazar

İran'lı askerleri kurtaran İHH'ya İran Başkonsolosundan özel teşekkür

Suriye’de Esed yönetiminin Müslüman halka yaptığı zulüm tüm hızıyla devam ederken, İHH’ya İran’dan gelen bir ziyaret dikkat çekti.

İran’ın İstanbul Başkonsolosu Mahmut Haydari İHH’yı ziyaret etti.

İHH internet sitesinden yaptığı duyuruyla, Mahmut Haydari’nin İHH Genel başkanı Bülent Yıldırım’ı ziyaret ettiğini duyurdu.

Sitede yapılan açıklamaya göre Haydari, Esed’in ordusuna yardım etmek için İran’dan Suriye’ye giden 11 İran’lı Devrim Muhafızı’nın İHH tarafından muhaliflerin elinden kurtarılması nedeniyle bir teşekkür ziyaretinde bulundu.

Hatırlanacağı üzere Şubat ayında Suriye’de Beşar Esed’e destek amacıyla savaşan ve keskin nişancı oldukları bildirilen İran’ın 11 Devrim Muhafızı, en fazla katliamın yaşandığı Hama’da, Suriye Özgürlük Ordusu tarafından yakalanmıştı. Bu durum üzerine devreye giren Bülent Yıldırım ve İHH, Suriye’ye giderek muhaliflerin elindeki 11 İran’lıyı almış ve İran’a teslim etmişti.

Bir yardım kuruluşu olmasına rağmen İran’lı askerleri kurtarmak için devreye giren İHH’nın bu durumu dikkatleri çekmişti. Çünkü son 1 yılda yaklaşık 10.000 Suriye’li Müslüman’ın katledildiği Suriye’de, Esed yönetimine en büyük desteği İran veriyor. İran’dan izlenimlerini aktaran askerler, siviller ve basın mensupları İranlı devrim muhafızlarının, Esed’in ordusundan daha fazla sivil öldürdüklerini anlatıyorlar. Ayrıca Suriye’ye gelen İran Devrim Muhafızları’nın Esed’in ordusunda komutan olarak görevlendirildikleri, sivillere ateş açmayan askerleri enselerinden vurarak öldürdükleri kaydediliyor.

İran’ın silah ve askeri yardımda bulunduğu Esed yönetiminin katliamları sürerken ve son olarak da 2 Milat gazetesi muhabirinin Suriye İstihbaratının elinde esir bulunduğu bir durumda İHH’nın Suriye ve İran’a sağladığı bu destek tartışma yaratıyor.

Ayrıca Suriye’nin derin yapılanması olarak bilinen Esed’e bağlı özel Şebbiha birliğine İran’lı özel eğitimli askerlerin emrinde savaşıyor.

Bilindiği gibi Şebbiha birliği tamamen denetim dışı ve her istediğinde insan öldürme hakkına sahip. Özellikle kadın ve çocuklara yönelik yapılan tecavüz ve katliam saldırılarını Şebbiha’nın yaptığı biliniyor.

İHH’nın İran askerlerine yani Suriye’deki Esed yönetimine sahip çıkıp, katledilen Sünni Müslümanlar için hiçbir şey yapmaması kamuoyunca sorgulanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder