29 Mart 2012 Perşembe

Başbakan Erdoğan: "Esed'e inanmıyorum"

Suriye Devlet Başkanı Esed’in Annan Planı’nı kabul etmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan “Daha önce de çok söz verdi ama tutmadı. Esed’e inanmıyorum. Ama temenni ederim ki plan uygulanır ve Suriye’de akan kan durur” diye konuştu. 

Güney Kore’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin ardından İran’a hareket eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uçağının yakıt ikmali için durduğu Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in, Kofi Annan’ın 6 maddelik planını kabul etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bize de çok sözler verdi 

Beşşar Esed’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na ve kendisine defalarca söz verdiğini belirten Başbakan Erdoğan “Esed daha önce de çok yalan söyledi. Hukukumuz olmasına rağmen bugüne kadar sonuç alamadık. Esed’in bu konudaki sözüne de inanmıyorum ama yine de bekleyip göreceğiz” diye konuştu. Gelişmeler konusunda Annan’ın kendisini arayıp bilgi verdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Annan Türkiye’nin hassasiyetine güveniyor. Süreç devam ediyor. Temenni ederim ki Annan Planı uygulanır, akan kan bir an önce durdurulur ve Suriye demokrasiye geçer” ifadelerini kullandı.

Her toplantı öncesi söz veriyor 

Kararı değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise İstanbul’da gerçekleştirilecek Suriye’nin Dostları Toplantısı’nı hatırlatarak “Esed her kritik toplantı öncesi böyle sözler veriyor” dedi .

Kaynak: Yeni Şafak-28.03.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder