21 Mart 2012 Çarşamba

Tahran Suriye'ye yardımlarını artırdı

Suriye’de yaklaşık bir yıldır süren katliamlar karşısında Şam’a destek veren İran, yardımlarını hızlandırdı. Tahran’ın Şam’a askeri, ekipman ve teknik desteğini en üst seviyeye çıkardığı vurgulandı
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in Hama ve Humus’ta yaptığı katliamlara destek çıkan ülkelerden İran, Şam’a yardımlarını hızlandırdı. İstihbarat raporlarına ulaşma imkanına sahip olan bir yetkili, “İran’dan Suriye’ye giden yardımlar gittikçe askeri tipte yoğunlaşmaya başladı” dedi.

İran’dan istihbarat eğitimi 

Suriye askerleriyle birlikte savaşan bir İranlı’nın yaralandığına yönelik gelen haberler olduğuna da dikkat çekildi. Başka bir yetkili de, “Ekipman, silah ve teknik destek veriyorlar. Bunlar arasında muhalifleri internet üzerinde takip için hazırlanan programlar da var. İranlı isimler, Şam’a giderek bu yardımları ulaştırdı” diye konuştu. Bir diğer yetkili de İran’ın istihbaratından isimlerin Şam’a giderek burada eğitimler verdiğine dikkat çekti.

‘Çıldırmış gibiler’ 

Öte yandan, Suriye ordusu Humus’un ardından gözünü İdlib’e dikti. Ordunun bölgeyi bombalamaya başladığı bildirildi. Özgür Suriye Ordusu Sözcüsü Vasim Sabbagh, “İnsanlar katlediliyor” diye konuştu. Ayrıca Beşsar Esed’in bütün gücünü kullandığı da kaydedildi Bir muhalif asker, “Daha önce hiç böyle savaşmamışlardı. Çıldırmış gibiler. Kurşunlar isabet ediyor ama yere düşmüyorlar. Uyuşturucu verdiler sanırım” diye konuştu. Muhalif ordu sözcüsü de, “Artık çok tehlikeli. Esed’in askeri her yerde” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bugün -05.03.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder