21 Mart 2012 Çarşamba

Fars haber ajansından 'Türk malını boykot' haberi

ABD’nin çekildikten sonra İran yanlısı Şii Nuri El Maliki yönetimine devrettiği Irak’tan Sünnilik ve Türkiye karşıtı söylemler hız kesmiyor. 

Son olarak Şii uzman Şeyh Ahmet Ramazan Sendid Türkiye hakkında boykot çağrısında bulundu. 

Hatırlanacağı üzere Maliki yönetiminde Irak’ta Sünni Müslümanlara ve Türkiye yanlılarına yaşam şansı tanınmıyor. Bu süreçte, Nuri el Maliki Türkiye’yi iç işlerine karışıyor diye ABD’ye şikayet etmişti. Yine bilindiği gibi Türkiye yanlısı Sünni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştı. 

Bu sefer ise Irak’lı Şii liderden Türkiye’ye boykot çağrısı yapıldı. Haberi yayınlayan ve dünyaya duyuran ise yine İran’ın resmi haber ajansı. Fars Haber Ajansının haberi ise aynen şu şekilde; 

Iraklı uzman Şeyh Ahmet Ramazan Sendid, Ankara’nın Irak’ın içişlerine karışmasının ardından Irak halkının0 Türk ürünlerini boykot etmeye başladığını belirtti.

Türkiye’nin Irak’ın içişlerine karışmasını sert bir dille eleştiren Sendid, deneyimlerin Erdoğan’ın hiç bir müttefiki olmadığını gösterdiğini, nitekim Şam’a karşı hızla U dönüşü yaptıktan sonra şimdi de Ankara Bağdat ilişkilerini heba ettiğini kaydetti.

Sendid, Türkiye’nin politikaları Irak’ın milli vahdetini hedef aldığını ve anlaşılan Ankara’nın Irak’ta Şii Sünni savaşı çıkarma peşinde olduğunu vurguladı.

Iraklı Şii ve Sünni müslümanların arasında hiç bir ihtilaf olmadığının altını çizen Sendid, Irak halkının Ankara’nın müdahalelerini şiddetle kınadığını ve şimdiden Türk mallarını boykot etmeye başladığını ifade etti.

Sendid ayrıca Irak halkının başbakan Maliki’den Türk ürünlerine ambargo uygulamasını istediğini de sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder