21 Mart 2012 Çarşamba

Suriye'de bakire genç kızlara tecavüz

Suriye’de tecavüze uğrayan kızlar, konuşmamaları için infaz ediliyor

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordudan ayrılan askerlerin insanların gözleri önünde öldürüldüğünü açıkladı. Ordunun Rastan’ı top ateşine tuttuğu belirtilirken, Suriye Devrim Konseyi, Humus’un Bab Amro semtinde tutuklanan bekar kızlara tecavüzlerin arttığını kaydetti.

Tecavüze uğrayan kızların konuşmamaları için infaz edildikleri de belirtildi. Bu arada Suriye’nin başkenti Şam’da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un insan haklarından sorumlu yardımcısı Valerie Amos, ardından Bab Amro’ya geçti.

Daha öncede, Hatay’a sığınan mülteciler, verdikleri demeçlerde kadınların askerler tarafından nasıl tecavüze uğradıklarını ve işkence gördüklerini bir bir anlatmıştı. Hatay’daki hastanede yatan en az iki kadının, Suriye askerleri tarafından tecavüze uğradığı ve Türkiye’de tedavi gördüğünü öğrenilmişti.

Hatay’daki bir başka kadın mülteci de, askerlerin bir kadının yüzünü bıçakla kestiğini, bir kadının ise göğüslerini kestiklerini gördüğünü anlattı. Aynı tecavüze uğrayan kadınları kurtarmaya çalışan erkeklerin yüzüne de asit atıldığını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder