21 Mart 2012 Çarşamba

Türkiye Suriye için milyonlarca dolar aldı

Hamaney’in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi Türkiye hakkında yalan açıklamalarda bulunmaktan kaçınmıyor. İran resmi haber ajansının 31 Ocak tarihinde haberleştirdiği açıklama ithamlarla ve iftiralarla dolu. 

Uluslar arası arenada Türkiye’nin İran’a gösterdiği iyimser politikaya rağmen her fırsatta Türkiye  karşıtı açıklama yapan İranlı üst düzey yetkililer açıklamalarıyla dikkat çekiyorlar.

Hamaney’in askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi  Türkiye’yi Suriye için rüşvet almakla suçladı. Diğer pekçok İranlı yönetici gibi Türkiye Hükümetine  iftira atmaktan çekinmeyen Safevi,  Esad’ın binlerce Sünni Müslümanı katletmesine emsalleri gibi sessiz kaldı.

İran’da dini lider Ayetullah Ali Hamaney‘in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, yaptığı açıklamada Türkiye’nin Suriye’ye sorun yaratması için Katar yönetiminden milyarlarca dolar para aldığını iddia etti.

İran’ın resmi haber ajansı Fars Haber ajansına demeç veren Safevi, Suriye’ye karşı Türkiye ve bazı, Arap ülkelerinin tutumunu ağır bir şekilde eleştirerek, ABD’nin kendi çıkarları için bu ülkelere rol tayin ettiğini ileri sürdü.

İran’ın resmi haber ajansından Türkiye’ye yapılan iftira dolu açıklamada Safevi, “ABD, bölgedeki gelişmelerin İran’a karşı, kendi çıkarları doğrultusunda olması için Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar için rol vermiş. Bazı raporlara göre, Katar yönetimi Ankara’ya Suriye’ye sorun çıkarması için milyarlarca dolar yardım etmiş” diye konuştu. Safevi açıklamasında Türkiye hükümeti adeta güvenilmez, çıkacı ve paragöz olarak lanse ediliyor.

Hamaney’in sözcüsü  Türkiye ve Arap ülkelerinin Suriye’ye karşı yürüttüğü politikanın onlar için gelecekte sorun oluşturacağını belirterek, Türkiye’yi üstü örtülü tehdit etmekten de çekinmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder